EENWERK. Foto: Peter Cox

Mapping the Sky


De editie ‘Mapping the Sky’ bevat een cartografisch onderzoek naar het in kaart
brengen van de lucht. Hoe definieert de lucht zichzelf als ruimte? Niet eerder is de
lucht als een op zichzelf staande ruimte in kaart gebracht.
In twee jaar tijd ontwikkelde Van den Beuken, in samenwerking met cartograaf Falco Joosten (UvA), een methode om de lucht te definiëren. Ik maakte een simulatie van de meest gebruikte satelliet waarmee het land in kaart wordt gebracht: Landsat 8 (NASA, USGS). Vanuit het land legde ik de lucht vast op exact dezelfde tijden en locaties als de satelliet dat van het land doet. De coördinaten die ik hiervoor bezocht bevonden zich in Nederland, België, Duitsland en op de Noordzee. De beelden nemen plaats in een hiervoor ontwikkeld coördinatenstelsel en projectiemodel.

Technische ondersteuning van cartograaf Falco Joosten, ESRI Nederland, European Space Agency (ESA), KNMI, Hasselblad, wiskundige Peter van Kessel en fotograaf Luuk Smits. Grafisch ontwerp door Titus Knegtel. Financiëel mogelijk gemaakt door de steun van het CBK Rotterdam, Budgetcam en EENWERK.
2015 - 2018
40(L) x 41(B) x 3,3(H) cm (dicht)
Editie met 8 fotoprintscategorie: €1000 - €5000

Stuur een bericht aan Maud van den Beuken

Van elk werk, dat via de Kunstambassade verkocht wordt, schenkt de kunstenaar 20% van het verkoopbedrag aan het Solidariteitsfonds dat wordt verdeeld onder de deelnemende kunstenaars.

meer van Maud van den Beuken