Moeder Aarde


transparante tekeningen


Transparante tekening Moeder aarde werd samen met werk van 11 andere kunstenaars geselecteerd uit 261 inzendingen voor de tentoonstelling: Nieuwe Aarde 12 visioenen in de Westerkerk Amsterdam. (Bijbelsmuseum, The Turn Club en de Westerkerk Amsterdam)
31 oktober tot en met 16 december 2020)
https://www.youtube.com/watch?v=RMZ8lWbhsFA
https://nieuweaarde.nu


Juryrapport:
Moeder Aarde van Jeanne Rombouts is een gelaagd en spannend beeld.
Zeer veel inzenders van de Open Call hadden het thema moeder Aarde centraal staan in hun werk. Jeanne Rombouts slaagt erin om in haar gehurkte ronde vrouwenfiguur de aarde uit te drukken als levend oerwezen. Ze heeft enorme diepte en lijkt alles bij elkaar te houden, te omvatten. Rombouts vindt haar eigen betrokkenheid bij het thema in de kleigrond van de nieuwe aarde in de IJsselmeerpolders, het nieuwe land op de bodem van de voormalige Zuiderzee, waar haar vader een van de eerste agrariërs was. De gehurkte figuur en dit landschap ondergaan een wisselwerking, overlappen elkaar en versmelten, aldus de kunstenaar. Ze eindigt haar beschrijving met: ‘De moeder van de nieuwe aarde’. Baart deze moeder de nieuwe aarde?
2020
120 x 163 cm
Houtskool pastel en en krijt op papiercategorie: €1000 - €5000

Stuur een bericht aan Jeanne Rombouts

Van elk werk, dat via de Kunstambassade verkocht wordt, schenkt de kunstenaar 20% van het verkoopbedrag aan het Solidariteitsfonds dat wordt verdeeld onder de deelnemende kunstenaars.

meer van Jeanne Rombouts