Stuur een bericht aan Danni van Amstel

Stuur een bericht aan
Danni van Amstel

Danni van Amstel

Het werk van Danni van Amstel is vaak een reactie op een bepaalde context. Daarbij wordt gekeken naar de manier waarop er gebruik wordt gemaakt van de ruimte en voorwerpen om vervolgens een toevoeging te maken die subtiel van aard is en het terloopse van het alledaagse benadrukt. Hierbij wordt het werk tot de essentie teruggebracht. Daarbij wordt goed nagedacht over de eigenschappen van het materiaal en de betekenis van het werk binnen de context.

Werk

Bio

Danni van Amstel (1986, Oss) behaalde aan het AKV. St. Joost haar Bachelor Beeldende kunst (2011) en haar Master Beeldende Kunst (2015).

Sinds haar groepstentoonstelling bij Pictura in Dordrecht (2011) werden haar werken steeds minder sculpturaal en gingen ze meer op in de ruimte. Tijdens haar Master is ze zich meer gaan verdiepen in verschillende materialen en technieken, waarbij de betekenis van het materiaal is onderzocht.

In 2015 is ze meer werken op locatie gaan maken zoals een werk voor haar eerste solo tentoonstelling bij Moira in Utrecht (2015). Sindsdien werkt ze steeds vaker binnen een bepaalde context zoals bij de Residency Art Laboratory in Nijmegen (2018) waar ze met haar werk de verwijderde elementen uit de voormalige woonboerderij benadrukt. Van 2017 tot 2018 ontving Danni van Amstel een werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds en initieerde ze zelf een project genaamd “De Persoonshaven” (2018). De Persoonshaven is een straat in Rotterdam waar woningen gesloopt werden. De achtergelaten sporen van bewoning heeft ze vertaald naar kunstwerken.

Danni van Amstel woont en werkt sinds 2016 in Rotterdam.