Stuur een bericht aan Anuli Croon

Stuur een bericht aan
Anuli Croon

Anuli Croon

Alles om ons heen heeft betekenis. Aan alles om ons heen geven wij betekenis.
.
Mijn schilderijen bieden ruimte aan zaken die zich in het stiltegebied afspelen. De ruimtes zijn bedoeld om in te (ver)dwalen. Zoals in de film Lost Highway van David Lynch. Een ongrijpbare puzzel die zich onmogelijk laat navertellen of op een sluitende manier laat verklaren. Een plaats waar de zaken zich poetisch in een zwart vacuum afspelen.
Verschillende standpunten, invalshoeken, vlakken en patronen vormen een open structuur. Zoals in het verhaal Ghosts / Schimmen uit The New York trilogie van Paul Auster. Waarin de hoofdpersoon verstrikt raakt in het zowel object als subject zijn.
Zowel mijn schilderijen als de werken op papier (ook de werken in oplage) maak ik met behulp van verfrollers, kleine penselen, plakband, liniaal, zelfgemaakt sjablonen en stempels. Als materiaal gebruik ik matte acryl, fluoriserende verf, metallic verf en (kleur)potloden.
Ik benader mijn schilderijen analytisch en intuitief, helder en plat.

Werk

Bio

Beeldend kunstenaar Anuli Croon woont en werkt in Rotterdam.
In 1989 ben ik afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in ’s-Hertogenbosch en een half jaar later verhuisde ik naar Rotterdam.
.
Het Mondriaan Fonds honoreerde mijn werk met stipendia en beurzen.
Mijn werk is opgenomen in diverse (bedrijfs)collecties onder meer Ministerie van Buitenlandse Zaken, Erasmus Universiteit Rotterdam, VUMC Amsterdam, ING, Rijnstate Hospital, Fries Museum, UMC Utrecht, Hogeschool Rotterdam, Prentenkabinet Universiteit Leiden, DELA, KRC collectie, TU Eindhoven, Oogziekenhuis Rotterdam en particuliere collecties in en buiten Europa.
.
Naast mijn autonome werk ontwerp ik in overleg met de opdrachtgever voor de publieke en particuliere ruimte in de techniek die de situatie vraagt.
Onder andere voor Oogziekenhuis Rotterdam, Centraal Militair Hospitaal Utrecht, CitizenM / societyM Meeting Rooms Rotterdam, Raad- en trouwzaal Hillegersberg-Schiebroek, Sophia Kinderziekenhuis, Van Schagen Architecten, Rijnstate Hospitaal en Stichting Centrum Beeldende Kunst Rotterdam.

De keuze van Anuli Croon

Tonio de Roover

Het werk van Tonio de Roover is vol ritme, structuren en verwijzingen naar de wereld om ons heen. Materiaal wat voor handen is zet de Roover in. Hij gebruikt traditionele knoop technieken en moderne verbindingstechnieken voor zijn constructies van ribben en spanramen. De onderdelen zijn terug te voeren en tegelijkertijd ontdaan van herkomst. Onze wereld teruggebracht tot zijn essentie.

Barbara Helmer

Barbara vangt het licht in haar werk. In kristallen, mist of het landschap. Dat doet ze met verf op een drager. Dat kan zijn een muur, papier, houten paneel. Ontdaan van herkenningspunten. Dat kan ze aan ons de kijkers overlaten.