Nieuws

20 feb

In memoriam Lizan Freijsen

Zoals velen van jullie wellicht al hebben gehoord is er droevig nieuws. Lizan Freijsen is plotseling overleden. Op woensdag 14 februari maakte Lizan een noodlottige val met de fiets. Hulp was snel ter plaatste, maar desondanks te laat. Het nieuws heeft ons verslagen.

meer
08 feb

Nieuwe ronde Atelier Café's

De Atelier Café's zijn op zondag tussen 5 en 8pm.

Je mag even landen tussen kunstwerken in wording en onder het genot van een drankje en een eenvoudige maaltijd krijg je een introductie in het maakproces en het gedachtengoed van de kunstenaar.

meer
13 okt

Atelier Café elke zondag

Het is zo ver!

De Kunstambassade Atelier Café’s gaan beginnen

De Atelier Café's zijn op zondag tussen 5 en 8pm.

Je mag even landen tussen kunstwerken in wording en onder het genot van een drankje en een eenvoudige maaltijd krijg je een introductie in het maakproces en het gedachtengoed van de kunstenaar.

Altijd leuke, inspirerende en totaal verschillende middagen!

meer
23 sep

Ewald X Ros is ons nieuwe Ambassadeursteam!

Gritta Ewald en Anne-Marie Ros werken sinds 2022 samen als Ewald x Ros en creëren allerlei kunstontmoetingen. Nu gaan zij ook als duo voor de Kunstambassade het ambassadeurschap vervullen.

meer
12 jun

KAR-Togathering #7

KAR-Togathering #7 vond plaats op de eerste maandag van de maand, waar de deelnemers van de Kunstambassade bijeenkwamen in de ateliers van Willem Besselink en Pim Palsgraaf. We bespraken onder andere de expositie in de Borgerstraat: wat goed ging, wat verbeterd kon worden en hoe een herhaling eruit zou zien.

meer
02 jun

Geslaagde eerste presentatie van de Kunstambassade

Op het weekend van 13 en 14 mei vond de eerste verkooptentoonstelling van de Kunstambassade plaats, waar een grote collectie werken te bewonderen was. Met grote tevredenheid kijken we terug op een mooi weekend waarbij een divers publiek ons bezocht heeft.

meer
03 mei

Kunstambassade expo!

Tijdens het nieuwe evenement Go West is er een grote collectie kunstwerken te koop!⁠ Een grote groep kunstenaars van de kunstambassade exposeert kleine werken in het ateliergebouw aan Borgerstraat. Van de verkoop gaat 20% naar het solidariteitsfonds dat verdeeld wordt over alle deelnemende kunstenaars. Loop door de wandelgangen ontdek nieuw werk of koop een boek uit de Kunstambassade shop! ⁠

meer
24 feb

Het eerste #Atelierdagboek in beeld

De Kunstambassade is tijdens afgelopen Rotterdam Art Week gestart met het bijhouden van een #Atelierdagboek. We hebben kunstenaars uit ons virtuele ateliergebouw gevraagd een actuele update te geven van de voorbereidingen uit hun werkplaats in de aanloop naar het kunstevenement van het jaar.

meer
24 feb

Kunstambassade on Tour: Rotterdam Art 2023

Tijdens de Rotterdam Art Week ging de redactie van de Kunstambassade op tour langs open studio's, ateliergebouwen, pop-up expo's, groepstentoonstellingen en meer om onze kunstenaars te supporten.

meer
22 feb

Verslag 'KAR-Togathering' van de eerste maandag in februari

Bij de 'Togathering' van afgelopen 6 februari kwamen verschillende kunstenaars bijeen in het atelier van Anuli Croon, waar dit keer een wekelijks atelier-event met veel enthousiasme werd verkend.

meer
21 feb

Het #Atelierdagboek: terugblik Rotterdam Art Week

De Kunstambassade is tijdens de Rotterdam Art Week afgelopen maand gestart met het bijhouden van een #Atelierdagboek.

meer
Atelier: Rabin Huissen
Atelier: Rabin Huissen
27 jan

De Kunstambassade in de aanloop naar Rotterdam Art Week 2023

Over minder dan twee weken is er alweer een nieuwe editie van Rotterdam Art Week. De Kunstambassade focust zich tijdens deze kunstwerk als Rotterdams ateliergebouw specifiek op de werkplaats van lokale kunstenaars. ⁠

meer
28 dec

Rotterdamse schrijver Martijn Simons nieuwe ambassadeur

De Rotterdamse schrijver Martijn Simons voegt zich als ambassadeur bij de Kunstambassade.

meer
09 dec

Ambassadeurschap voor pioniers Viola van Oostrom & Peter de Winter

Als pioniers koppel van het Rotterdamse Drinkwaterleidingterrein, die zich naar eigen zeggen omringen door boeken en kunst, leerden Viola en Peter elkaar kennen in de jaren zeventig.

meer
30 nov

Nieuw: de Kunstambassade shop

Met trots lanceert de Kunstambassade onze pilot serie ansichtkaarten met 25 kunstwerken uit ons ateliergebouw. Deze kaarten verkopen in setjes van 8 via onze nieuwe online shop.

meer
23 nov

Curator Rianne Groen nieuwe ambassadeur

De Kunstambassade verwelkomt ambassadeur Rianne Groen, bekend vanuit het Rotterdamse kunstnetwerk waar ze voorheen directeur was van haar eigen galerie.

meer
21 nov

Met Yvonne de Jong van Root Gallery op ambassadeursbezoek

Het bijzondere ateliergebouw aan de Nesserdijk vormde zaterdag 19 november het decor van het ambassadeursbezoek van Yvonne de Jong bij kunstenaars Karen van de Vliet en Sander Buijk.

meer
19 okt

RRKC advies: digitale transformatie

Op 13 oktober publiceerde de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) het advies 'Digitale transformatie in de Rotterdamse cultuursector' in WORM. ⁠

meer
10 okt

Op atelierbezoek met ambassadeur Mariette Dölle

Mariette Dölle, directeur van de Amsterdamse Oude kerk, draagt Rotterdamse kunstenaars een warm hart toe en is sinds dit jaar betrokken bij de Kunstambassade als ambassadeur. Afgelopen weekend, op 10 oktober, vond haar eerste ambassadeursbezoek plaats bij vier ateliers.

meer
17 aug

Nieuwe ambassadeur Berry Koedam, bekend van RAM galerie

De Kunstambassade verwelkomt onze nieuwe ambassadeur Berry Koedam, bekend van haar brede inzet als galeriehoudster en vele samenwerkingen in de (Rotterdamse) kunstwereld. ⁠

meer
06 jul

Michiel Houdijk, gedreven ondernemer met fascinatie voor streetart

De nieuwe ambassadeur van de Kunstambassade, Michiel Houdijk, mocht als Rotterdamse ondernemer met een rijke ervaring in de communicatie als uitgever en partner in een creatieve agency niet ontbreken.

meer
03 jul

Terugblik: het feest van de Kunstambassade

Op maandag 27 juni vierde de Kunstambassade feest in de balzaal van BlueCity. Na de virtuele oprichting ruim een jaar geleden, was het hoog tijd voor een allereerste fysieke ontmoeting.

meer
10 jun

In beeld: het atelierbezoek van 29 mei

Afgelopen 29 mei stond in het teken van het atelierbezoek bij Fatima Barznge en Rosa Peters in de Rotterdamse wijk Crooswijk.

meer
23 mei

Diana Wind, bekend van Stedelijk Museum Schiedam, voegt zich bij onze ambassadeurs

De Kunstambassade verwelkomt onze nieuwe ambassadeur Diana Wind, bekend van het Stedelijk Museum Schiedam waar ze meer dan twee decennia directeur was.

meer
29 apr

Upcoming: atelierbezoek op 29 mei bij Rosa Peters en Fatima Barznge

De kunstsector is eindelijk weer open deze lente en dat viert de Kunstambassade door aankomende maand op 29 mei weer een atelierbezoek te organiseren. ⁠

meer
22 apr

Bekijk de aanbevelingen van onze tiende ambassadeur

Arie Berghout werd op school al door de tekenleraar meegenomen naar Boijmans en pleit ervoor dat je niet vroeg genoeg kan beginnen met het kijken naar kunst.

meer
06 apr

Reportage van de atelierbezoeken met Christine de Baan

Afgelopen weekend waren er een drietal atelierbezoeken georganiseerd onder begeleiding van Christine de Baan, ambassadeur en mede-oprichter van de Kunstambassade.

meer
11 mrt

Yvonne de Jong, eigenaar Root Gallery met een missie

Ze is ervan overtuigd dat de kunstsector toegankelijker gemaakt kan worden door samenwerking. En dat zowel voor startende kunstenaars als voor startende verzamelaars de drempel verlaagd kan worden. De Kunstambassade kan hierbij een rol spelen, vindt zij.

meer
02 mrt

Onze eerste Belgische Ambassadeur!

Koen Stappers vertelt over de start van zijn liefde voor de kunst. "Dat je kunst ook kon ‘hebben’, heb ik lang niet geweten. Een goede vriend, beeldend kunstenaar en verzamelaar, heeft die deur voor me geopend."

meer
23 feb

Zoek je favoriete atelier vanaf nu op de plattegrond

De website van de Kunstambassade heeft een nieuwe functie. In het menu kun je bij plattegrond alle ateliers gemakkelijk terugvinden op de kaart van Rotterdam.

meer
09 feb

Nieuw jaar, nieuwe ateliers online (week 6)

In het nieuwe jaar 2022 kwamen er weer nieuwe ateliers online in het virtuele ateliergebouw van de Kunstambassade. We zetten ze voor je op een rijtje.

meer
29 dec

We hebben er weer een ambassadeur bij!

Mariette Dölle stond natuurlijk van begin af aan op ons verlanglijstje ambassadeurs. Als directeur van TENT heeft ze zich in het Rotterdamse kunstveld bewezen en haar aanstekelijke enthousiasme zijn we niet vergeten.

meer
14 dec

Ga op bezoek bij Liza Wolters en Hilde Onis

Op zondag 9 januari organiseert de Kunstambassade een nieuwe set atelierbezoeken. Dit keer stellen Liza Wolters en Hilde Onis hun atelier open voor publiek.

meer
07 dec

Nieuwe ateliers online (week 48)

Er kwamen de afgelopen weken weer nieuwe ateliers online op de Kunstambassade! We stellen de kunstenaars graag aan jullie voor:⁠

meer
02 nov

Nieuwe ateliers online

Er kwamen de afgelopen weken weer nieuwe ateliers online op de Kunstambassade! We stellen de kunstenaars graag aan jullie voor:⁠

meer
29 okt

Ga op bezoek bij Freerk Wilbers en Donald Schenkel

Op zondag 28 november organiseert de Kunstambassade een nieuwe set atelierbezoeken. Dit keer stellen Freerk Wilbers en Donald Schenkel hun atelier open voor publiek.

meer
20 okt

Onze zesde ambassadeur is de Rotterdamse Modekoningin

Van alle werken in haar kunstcollectie kent Margreeth Olsthoorn de kunstenaar persoonlijk. Vaak volgde via het contact in de winkel een atelierbezoek en soms ook een expositie in de winkel. Al haar keuzes hebben voor haar een raakvlak met fashion.

meer
17 sep

Ga op bezoek bij Olphaert den Otter en Marijn de Jong

Na een succesvolle eerste 'Rondreis met Ros' afgelopen weekend, kijken we alweer uit naar het volgende live evenement van de Kunstambassade.
Op zondag 3 oktober zijn de ateliers van Olphaert den Otter en Marijn de Jong open voor publiek.

meer
fotograaf: Laila Schoots
fotograaf: Laila Schoots
23 jul

Interview Marije Kaashoek, manager Pictoright Fonds

Sophie en Quinda stappen in de trein op Rotterdam CS richting Amsterdam CS, voor een interview met Marije Kaashoek, manager Pictoright Fonds. Van het Pictoright Steunfonds kwam de eerste toekenning van de subsidie-aanvragen voor de Kunstambassade en dat gaf de oprichters het vertrouwen om door te pakken met hun initiatief. Inmiddels is het 6 juli, zomers kunnen we het nog niet noemen en waaien wij al fietsend langs kanalen, hoge herenhuizen, langs Artis, om vervolgens aan tafel te schuiven bij Marije, manager Pictoright Fonds. Er hangt een ongedwongen sfeer met wederzijdse nieuwsgierigheid.

meer
20 jul

Nieuwe ateliers online (Week 29)

Er kwamen de afgelopen weken een hoop nieuwe ateliers online op de Kunstambassade! We stellen de kunstenaars in een paar etappes aan jullie voor:

meer
01 jul

Nieuwe ambassadeur!

Hans Walgenbach, onze vijfde ambassadeur, is zojuist online gegaan.

meer
25 jun

Nog even voorstellen...

Een flink aantal kunstenaars zijn al sinds maart onderdeel van de Kunstambassade. De early adapters stonden dus al online voordat we begonnen met wekelijkse updates over nieuwe online ateliers. Het leek ons mooi om deze kunstenaars toch ook nog even aan jullie voor te stellen. Dit is de eerste helft:

meer
25 jun

Nog even voorstellen... (2)

Een flink aantal kunstenaars zijn al sinds maart onderdeel van de Kunstambassade. De early adapters stonden dus al online voordat we begonnen met wekelijkse updates over nieuwe online ateliers. Het leek ons mooi om deze kunstenaars toch ook nog even aan jullie voor te stellen:

meer
08 jun

Nieuwe ateliers online (week 23)

Er kwamen recentelijk weer nieuwe ateliers online op de Kunstambassade! We stellen de kunstenaars in een paar etappes aan jullie voor:

meer
Silvia B., een van de oprichters van de Kunstambassade, in haar atelier. Foto Marianne Ponsen
Silvia B., een van de oprichters van de Kunstambassade, in haar atelier. Foto Marianne Ponsen
01 jun

De Kunstambassade in Rotterdam draait om solidariteit en collegialiteit.

door Sarah van Binsbergen, Volkskrant, 25 mei 2021

Op het virtuele platform kun je ateliers bezoeken en een afspraak maken voor een echt atelierbezoek. Naast de opbrengsten delen de kunstenaars ook hun netwerk.

meer
28 mei

Nieuwe ateliers online (week 22)

Er kwamen recentelijk weer nieuwe ateliers online op de Kunstambassade! We stellen de kunstenaars in een paar etappes aan jullie voor:

meer
O. Th. Uttendorfský, M.D., PhD. in functie.
O. Th. Uttendorfský, M.D., PhD. in functie.
21 mei

Solidariteit bracht de consul naar de ambassade.

Een van de trouwe verzamelaars van Silvia B. is honorair consul van Monaco. Toen hij hoorde over de Kunstambassade stelde hij zich gelijk voor dat hij zich daar een stuk beter zou vermaken dan in de ambassades waar hij zich gewoonlijk ophoudt, tussen andere deftige heren op leeftijd.

meer
18 mei

Nieuwe ateliers online (Week 20)

Er kwamen de afgelopen weken een hoop nieuwe ateliers online op de Kunstambassade! We stellen de kunstenaars in een paar etappes aan jullie voor:

meer
13 mei

Op reis met de Ambassadeurs van de Kunstambassade

Sinds begin mei heeft de Kunstambassade een nieuwe manier om de inmiddels meer dan honderd online kunstenaarsateliers te verkennen: op reis langs de Keuzes van de Ambassadeurs. Nu staan er drie online – de komende maanden komen daar regelmatig nieuwe bij.

meer
07 mei

Nieuwe ateliers online (Week 18-2)

Er kwamen de afgelopen weken een hoop nieuwe ateliers online op de Kunstambassade! We stellen de kunstenaars in een paar etappes aan jullie voor:

meer
05 mei

Keten van voordrachten: van Sophie de Vos tot Lana Mesic

Zoals eerder beschreven, werkt de Kunstambassade op basis van voordrachten. Dat maakt de website uiteindelijk tot een netwerk, waardoor de bezoeker kan dwalen langs de ateliers in de Kunstambassade. Het spannende hier is dat je inhoudelijke relaties tussen kunstenaars kunt volgen - wie heeft wie voorgedragen en waarom? Benieuwd naar zo’n keten van voordrachten? We nemen je mee!

meer
03 mei

Nieuwe ateliers online (Week 18)

Er kwamen de afgelopen weken een hoop nieuwe ateliers online op de Kunstambassade! We stellen de kunstenaars in een paar etappes aan jullie voor:

meer
30 apr

Nieuwe ateliers online (Week 17)

Er kwamen de afgelopen weken een hoop nieuwe ateliers online op de Kunstambassade! We stellen de kunstenaars in een paar etappes aan jullie voor:

meer
20 apr

In april bij de Kunstambassade

Er kwamen de afgelopen weken een hoop nieuwe ateliers online op de Kunstambassade! We stellen de kunstenaars in een paar etappes aan jullie voor:

meer
16 apr

Nieuw bij de Kunstambassade

Er kwamen de afgelopen weken een hoop nieuwe ateliers online op de Kunstambassade! We stellen de kunstenaars in een paar etappes aan jullie voor:

meer
16 apr

De Kunstambassade als Geschenk

Eerder deze maand ontvingen de deelnemers aan de Kunstambassade Rotterdam de eerste bijdragen uit het gezamenlijke Solidariteitsfonds. Eind februari vond de eerste verkoop plaats, drie verkopen in maart en halverwege april alweer vier, waarbij telkens 20% van het verkoopbedrag naar het collectieve fonds gaat. Het is goed nieuws dat we al zo snel iets kunnen uitkeren - al zijn het nog bescheiden bedragen - en dat het aantal verkopen via de KAR groeit. Tegelijkertijd is de symbolische waarde van het Solidariteitsfonds haast nog belangrijker.

meer
06 apr

Voorgedragen door de Kunstambassade

De initiërende kunstenaars - Silvia B., Olphaert den Otter, Robin Kolleman en Anne Wenzel - zijn inmiddels voorgesteld en het platform heeft enige uitleg gekregen. Nu is het tijd de eerste deelnemers aan jullie voor te stellen. Een aantal kunstenaars uit verschillende disciplines is door de Kunstambassade voorgedragen om het netwerk te starten. Zij nodigden op hun beurt weer twee nieuwe kunstenaars uit.

meer
06 apr

De Architecten van de Kunstambassade

De Kunstambassade Rotterdam is een netwerk van kunstenaars die op een nieuwe manier verbinding zoeken met elkaar en hun publiek, hun werk en werkproces tonen en bezoekers ontvangen in hun atelier. Dat werkt alleen omdat dit netwerk zijn eigen digitale huis heeft, ontwikkeld als antwoord op Corona-beperkingen maar ook los daarvan relevant, in een wereld die steeds digitaler wordt. En dat huis staat er niet zomaar.

meer
01 apr

Keten van voordrachten: van Olphaert den Otter tot Rick Koren

Zoals eerder beschreven, werkt de Kunstambassade op basis van voordrachten. Dat maakt de website uiteindelijk tot een netwerk, waardoor de bezoeker kan dwalen langs de ateliers in de Kunstambassade. Het spannende hier is dat je inhoudelijke relaties tussen kunstenaars kunt volgen - wie heeft wie voorgedragen en waarom? Benieuwd naar zo’n keten van voordrachten? We nemen je mee!

meer
23 mrt

Van Solitair naar Solidair

Op de kop af vier weken na de ‘soft launch’ op 24 februari van de Kunstambassade Rotterdam zijn al vier kunstwerken via de website verkocht: één nog in februari, de andere drie in maart. Van deze verkopen droegen de kunstenaars telkens twintig procent af aan het Solidariteitsfonds van de Kunstambassade. En nu het einde van het eerste kwartaal nadert gaan we ieders deel uitkeren. Hoe werkt dat?

meer
21 mrt

Atelier Robin Kolleman

Robin Kolleman is een nomade, die aan weinig genoeg heeft om diep indringend werk te maken. Wie haar atelierpagina op de Kunstambassade Rotterdam bezoekt ziet een vierluik van foto’s, met Robin karakteristiek op de rug gezien, telkens in een ander atelier. Elke nieuwe ruimte markeert een nieuwe fase in haar werk: met een handvol meest noodzakelijke gereedschappen betrekt ze tijdelijk een leegstaand atelier en maakt daar op basis van één materiaal een serie werken.

meer
18 mrt

Over de Redactieraad

Daags na de soft launch van de Kunstambassade Rotterdam vond de eerste online vergadering plaats van de Redactieraad, die officieel de volgende functie heeft: ‘De Redactieraad adviseert het bestuur van de Kunstambassade gevraagd en ongevraagd over de inhoudelijke koers. Bovendien ziet zij erop toe dat het groeiende deelnemersveld een goede afspiegeling is van de Rotterdamse kunstwereld.’ In de praktijk is de Redactieraad nu vooral steun en toeverlaat van het kleine redactionele team van de Kunstambassade. We zijn trots op onze geweldige Redactieraad en stellen graag de leden aan jullie voor:

meer
11 mrt

Atelier Anne Wenzel

De eerste foto van Anne Wenzel's online studio op de Kunstambassade Rotterdam laat goed zien hoe groot haar offline atelier is. En dan nog zie je maar een fractie: er zijn ook kantoorruimtes en opslagloodsen, er staat – op een andere foto te zien – een enorme oven waarin je als het erop aan komt zou kunnen wonen en er is een ruim bemeten buitenruimte. Overal stroomt groot daglicht naar binnen dat de contouren van Anne’s monumentale kleisculpturen scherp aftekent.

meer
10 mrt

Kunstenaars vragen kunstenaars

Het virtuele ateliergebouw van de Kunstambassade Rotterdam groeit op dit moment met zo’n tien tot vijftien studio’s per week. Naarmate het complex groter wordt zal dit tempo toenemen. Telkens wanneer een nieuwe deelnemer het atelier heeft ingericht nodigt deze een volgende kunstenaar uit, op basis van inhoudelijke affiniteit of juist het contrast met de eigen kunstenaarspraktijk, uit belangstelling en bewondering, en de wens om nu juist deze kunstenaar op dit platform te presenteren.

meer
05 mrt

Atelier Silvia B.

‘De wereld van Silvia B. is er één waarin de grenzen tussen mens en dier, sekse, lichaam en prothese vloeibaar zijn geworden’, schreef Marcel Möring enkele jaren terug. In haar online atelier op de Kunstambassade laat Silvia B. zien hoe die wereld ontstaat: alle onderdelen, hulpmiddelen, gereedschappen en materialen liggen open en bloot in het zicht. Maar dit doorbreekt het mysterie echter niet, integendeel: het wordt erdoor versterkt. De uitgestelde versmelting van elementen verhoogt de spanning alleen maar.

meer
04 mrt

De collectie groeit

Bijna dagelijks groeit de Kunstambassade Rotterdam, doordat deelnemende kunstenaars steeds nieuwe kunstenaars uitnodigen: waren er vorige week bij de lancering twee dozijn virtuele ateliers ingericht, vandaag zijn er 33 studio’s online. Met het aantal ateliers groeit ook de collectie kunstwerken in de Kunstambassade. Op de atelierpagina van een kunstenaar staan, onder de beelden van het atelier en de informatie over het werkproces, tussen de drie en zes werken met foto en titel. Doorklik op een foto levert informatie op over techniek, materiaal, prijs, en vaak een nadere inhoudelijke toelichting door de kunstenaar.

meer
26 feb

Update: hoera, het werkt!

De afgelopen maanden werkte een zeer kleine groep initiatiefnemers en webdesigners samen aan het bedenken en in elkaar zetten van de Kunstambassade, als project en als website. Op een gegeven moment gingen we ons zorgen maken: werkt het straks wel? Vinden mensen de weg erheen – en daarna erdoorheen? Gaan ze de site gebruiken zoals hij bedoeld is? Hebben we inmiddels niet met elkaar een tunnelvisie ontwikkeld waarin wij het allemaal prachtig vinden maar verder niemand? Woensdag 24 februari drukten we dus met ingehouden adem op de knop ‘publiceer online’ - en het viel mee!

meer
24 feb

Soft Launch Kunstambassade Rotterdam

De Kunstambassade Rotterdam is online, het eerste virtuele ateliergebouw van Nederland. Gemaakt door Rotterdamse kunstenaars, voor liefhebbers, verzamelaars, in kunst geïnteresseerden én voor andere kunstenaars, die hiermee in tijden van Corona toch hun werk kunnen tonen. Vanaf vandaag kun je dwalen langs de online ateliers, meekijken met het werkproces van de kunstenaars en hun onderlinge verwantschappen traceren.

meer
24 feb

Atelier Olphaert den Otter

Het atelier van Olphaert is altijd opgeruimd. Wie naar zijn pagina op de Kunstambassade gaat ziet dat meteen. En ziet ook de zorgvuldigheid en de bedachtzaamheid waarmee hij zijn werk maakt: aan zijn blik op de foto, aan het blauwe pigment voor zijn eeuwenoude verftechniek, aan de boeken op tafel, het geordende werk tegen de wand. Olphaert is naast schilder ook schrijver: wie hem volgt op Facebook ziet zijn talent ook daar. En ervaart zijn diepgaande betrokkenheid met de kwetsbaarheid van aarde en mens.

meer
24 feb

Aanbellen bij het atelier

De ateliers van de Kunstambassade Rotterdam hebben een virtuele ‘deurbel’. Via de knop 'stuur een berichtje aan' kom je meteen in contact met de kunstenaar, die jouw bericht ontvangt zowel via de site als via email. Dit is de meest directe weg om antwoord te krijgen op vragen over prijs, techniek, beschikbaarheid en vooral inhoud van het werk. En om een afspraak te maken voor een bezoek aan het offline atelier van de kunstenaar, voor koffie, verhalen, en de kunstwerken in het echt.

meer