Stuur een bericht aan Johannes Langkamp

Stuur een bericht aan
Johannes Langkamp

Johannes Langkamp

Mijn werk begint met verwondering waar de grenzen van het voorstellingsvermogen zich voordoen. Op spelende wijze ontstaan hierdoor onverwachtheden (vondsten of mislukkingen) die tot materiaal leiden wat ik verwerk tot presentaties. In mijn werk verzamel ik processen en thematiseer ik ontwikkelingen. Deze komen voort uit het experimenteren met middelen, materiaal, en situaties. Daar zoek ik naar de mogelijkheden om mijn gedachten te materialiseren; wat gebeurt er wanneer ik een verfroller op een schroeftol monteer en deze een paar seconden aanzet? Welk geluid maakt een vel papier wanneer dat over wanden en vloeren schuurt ? Hoe verhoudt zich een kader van een perspectief tot de ruimte? Uit de ene vraag volgt steeds een andere, waarbij onverwachtheden leidend zijn. Op deze zoekende wijze wil ik werk maken dat authentiek is. De leidraad voor de afgelopen tien jaar zijn mijn fascinaties rond kaders, reikwijdtes, sporen van handelingen met verschillende media, het tonen van het onzichtbare (perspectieven en/of bewegingen) en het scheppen van ongebruikelijke waarnemingsmechanismen binnen het dagelijks leven.

Werk

Bio

Johannes Langkamp (1985, DE) behaalde zijn BA fine arts aan de Academy for Art and Industry ArtEZ in Enschede (NL). Tijdens zijn studie aan de academie naam hij deel aan uitwisselingsprogramma’s in Londen en Wellington, New Zeeland. Langkamp presenteerde onlangs solotentoonstellingen bij onder andere Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, Emaf en Lichte Momente in Onsabruck (DE); Chronus Art Centre in Shanghai (CN), Werner Deutsch Preis, Museum Kurhaus Kleve en Kunstverein Emmerich (DE).

De keuze van Johannes Langkamp

Onno Poiesz

Ik ben geboeid door Onno's werk. Zijn beelden stralen een bepaalde speelsheid en experimenteerlust uit, onafhankelijk van schaal.