Stuur een bericht aan Werner van der Zwan

Stuur een bericht aan
Werner van der Zwan

Werner van der Zwan

Mijn kunstpraktijk bestaat uit het creëren van omgevingen waarin de tweedeling tussen subject en object, tussen levend en levenloos wordt bevraagd. Door objecten te laten bewegen spreekt hun karakter. Het doel is een ervaring te bieden van het ding als de ander.

Werk

Bio

Werner van der Zwan studeerde Autonoom Beeldende Kunst (WdkA) en deels Wijsbegeerte en Economie (EUR). Hij maakt vooral kinetische installaties / scupturen gemaakt van afval en andere dingen die op straat zwerven. Daarnaast werkt hij vaak samen met componisten en muzikanten en heeft werk geproduceerd in de vorm van theater en compositie. Door gevonden objecten te animeren en een leefwereld te geven probeert hij de tweedeling subject en object te bevragen.


Werner is verbonden aan een XR Research Cluster van V2 Lab_for_Unstable_Media, een onderzoek naar XR (Extended Reality) voor niet-menselijke wezens. Als onderdeel van dit onderzoek doet hij samen met computationele neurowetenschapper Charl Linssen onderzoek naar de vraag hoe het is om een stoel te zijn.

Hij heeft geëxposeerd op verschillende plekken in Nederland, waaronder WORM, Brutus en V2 in Rotterdam en Het Hem in Zaandam.