Stuur een bericht aan Hillegon Brunt

Stuur een bericht aan
Hillegon Brunt

Hillegon Brunt

Kijken, kijken en nogmaals kijken…niets is wat het lijkt.

Ik analyseer en combineer in een beeldtaal die zich kenmerkt door vervreemding en verwondering. Als kunstenaar ben ik vooral een tekenaar en experimenteer ik graag met verschillende technieken op zoek naar de kracht van de verbeelding.

‘Het spel van verbeelden’ zo noem ik de zoektocht om met verschillende elementen een nieuw beeld samen te stellen. De uitgebreide collectie (natuur)objecten, fotoboeken en mijn schetsboeken zijn de bouwstenen van mijn werk.

Werk

Bio

Hillegon Brunt is in 1989 afgestudeerd aan de kunstacademie in Arnhem en ontving in 2008 een basisstipenium van het Mondriaan Fonds. In 2011 werd zij door het CBK Rotterdam geselecteerd voor het project Groot Grafiek en werkte ze in de professionele Grafiekwerkplaats Daglicht in Eindhoven aan een serie houtdrukken op groot formaat en experimenteerde ze met de Toyobo-techniek.
In nauwe samenwerking met grafisch ontwerper Art Collart het boek Once upon a time… the observaties of Hillegon Brunt. Het boek kreeg een eervolle vermelding in de catalogus van de jury van De Best Verzorgde Boeken in 2016.
In 2018 - 2019 werkte ze intensief aan een interactieve installatie in het kindermuseum Villa Zebra waarin zij haar ideeën over de mens in toekomst uitwerkte en het in beeld bracht. Naast het exposeren van haar werk geeft Hillegon Brunt les in idee - en beeldontwikkeling.
Op dit moment werkt zij aan Pronkstukken, een serie tekeningen en foto’s waarin verschillende objecten als Pronkstukken worden neergezet.
In 2022 komt haar nieuwe boek Door het Land uit.