Stuur een bericht aan Charlotte Schleiffert

Stuur een bericht aan
Charlotte Schleiffert

Charlotte Schleiffert

Ik houd me hoofdzakelijk bezig met het maken van tekeningen en schilderijen.
In mijn grote tekeningen zet ik uitdagende types neer, meestal vrouwen, die kenmerken vertonen van pin-ups of modellen, maar onverwachts verrassen met een mannelijk gezicht, de kop van een vogel of super gespierde armen en benen. Ik breng verschillende werelden samen. Combineer dier en mens, de westerse wereld met de oosterse, man en vrouw, cultuur met sub-cultuur. Mijn werk gaat vaak over gendervraagstukken, machtsverhoudingen in de wereld, sterk versus zwak, intolerantie, macht, geweld, onderdrukking, armoede, ontheemding, politieke vraagstukken en verschil in cultuur. Feminisme, seksuele vrijheid en vrijheid in het algemeen zijn ook dominante thema's. De laatste tijd speelt natuur een steeds belangrijkere rol in mijn werk.

Werk

Bio

Charlotte Schleiffert studeerde van 1985-1990 tekenen en schilderen aan de Academie voor Kunst en Vormgeving 's-Hertogenbosch. Zij studeerde van1990-1992 aan Ateliers 63 in Haarlem ( nu De Ateliers, Amsterdam). Woont en werkt sinds 1992 in Rotterdam. Won in 1999 de eerste prijs van de Prix de Rome voor schilderen. Haar werk was te zien in talrijke exposities in het binnen- en buitenland. Zij had solo tentoonstellingen in het Museum Boijmans van Beuningen in 2004 en in Museum het Domein in Sittard in 2011. Zij heeft deelgenomen aan vele groepstentoonstellingen in o.a : Museum Boijmans van Beuningen, Stedelijk Museum Amsterdam, Centraal Museum Utrecht, Stedelijk Museum Schiedam, Museum Arnhem, Haus der Kunst, München, Noord Brabants Museum.
In het buitenland deed zij mee aan groepstentoonstellingen in: China, Nieuw Zeeland, Indonesië, Amerika, Mexico, Italië, Oostenrijk, Duitsland, België, Spanje. In 2017 won zij de Jeanne Oosting prijs voor schilderen. Haar werk is opgenomen in vele collecties o.a: Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam, Stedelijk Museum Schiedam, Museum Het Domein, Sittard, Museum Arnhem, Akzo Nobel.

De keuze van Charlotte Schleiffert

Jeroen Kuster

Jeroen maakt beelden, doet performances en maakt sinds een paar jaar ook tekeningen.Hele brede uiteenlopend van zo'n 3 tot 6 meter, en 30 cm hoog. Hij maakt verschillende soorten landschappen, veelal met bomen die hij voorziet van talloze bloemetjes, roze en blauwe luchten. Hij maakt ook aquarellen op a4 formaat, waar 1 boom te zien is. Deze tekent hij ter plekke, in de natuur en werkt deze later in zijn atelier uit.Ik vind zijn landschappen zo mooi, heel aandoenlijk. De liefde voor de natuur zo mooi voelbaar.Ik zou er graag in rond dolen.

Lidy Jacobs

Ik vind het een hele mooie wereld die Lidy Jacobs neerzet. Haar sculpturen; vaak een mix van mens en dier, de geslachtsdelen meestal goed zichtbaar en zeer verfijnd uitgevoerd.Haar collages met uiterste precisie geknipt, of gesneden . Heel sierlijk, en zo overtuigd. Een prachtig paradijs.