Stuur een bericht aan Frank Bruggeman

Stuur een bericht aan
Frank Bruggeman

Frank Bruggeman

Ik heb al mijn leven lang een fascinatie voor plantaardige natuur, daar ligt ook de oorsprong van mijn werk. In mijn objecten en installaties onderzoek ik vooral de scheidslijn tussen plantaardige cultuur en natuur. Heldere scheidslijnen zijn vaak niet te trekken net zoals veel wat zich aan ons voordoet als natuurlandschap in feite cultuurlandschap is. In mijn werk plaats ik vraagtekens bij heersende opvattingen over natuur en bij aannames over wat inheems en exotisch is. Ook benadruk ik minder gangbare aspecten als verval en vergankelijkheid. Dit verruimde en meer intense blikveld probeer ik over te dragen middels installaties voor binnen en buiten, zogenaamde natuurobjecten of plantscapes, (tijdelijke) tuinen en interventies in het landschap. De hier getoonde objecten en fotowerken produceer ik als unica of in gelimiteerde oplage.

Werk

Bio

Frank Bruggeman is opgegroeid op een akkerbouwbedrijf in de Noordoostpolder en opgeleid aan de Rijkstuinbouwschool te Nijmegen en de kunstacademie in Arnhem. In 2005 verhuisde hij naar Rotterdam en sinds 2007 is hij lid van het kunstenaarscollectief Stichting B.a.d in Rotterdam-zuid waar hij werkt en woont.
Zijn werk is o.a. aangekocht door Museum Boijmans Van Beuningen, Stedelijk Museum Amsterdam, BPD Kunstcollectie en diverse particuliere verzamelaars. Voor Het Nieuwe Instituut in Rotterdam ontwierp hij in 2015 De Nieuwe Tuin. Een plek die zich de laatste vijf jaar heeft ontwikkeld tot een gebied met extreem hoge natuurwaarden. Verder nam hij in 2018 deel aan Manifesta 12 in Palermo en in 2020 maakte hij voor het Boijmans Ahoy drive-thru museum een installatie dat als een natuurstilleven vanuit de auto bekeken kon worden.

De keuze van Frank Bruggeman