Stuur een bericht aan Atelier Van Lieshout

Stuur een bericht aan
Atelier Van Lieshout

Atelier Van Lieshout

Atelier Van Lieshout (AVL) is de studio opgericht door de in Rotterdam gevestigde beeldhouwer en visionair Joep van Lieshout. Sinds de oprichting in 1995 werkt Van Lieshout alleen onder deze naam, om zo de mythe van het individuele artistieke genie te doorbreken. De afgelopen drie decennia heeft AVL een veelheid van werken geproduceerd op het snijvlak van kunst, design en architectuur. Wat deze werken gemeen hebben is een aantal terugkerende thema’s als systemen, macht, seks en leven en dood.

Werk

Bio

Beeldhouwer Joep van Lieshout is geboren in 1963 in Ravenstein, Nederland. In 1995 richtte hij Atelier Van Lieshout op waarmee hij drie decennia lang werk produceert. Atelier Van Lieshout kreeg internationale erkenning voor sculpturale installaties met controversiële, sinistere én speelse ondertoon.

De keuze van Atelier Van Lieshout

Alexandra Phillips

The work of Alexandra Phillips appeals to me because it combines the lightness that always surrounds research with a passionate and obsessive execution of those ideas that do not only come from that research but also from the depths of her mind.