Stuur een bericht aan Lizan Freijsen

Stuur een bericht aan
Lizan Freijsen

Lizan Freijsen

Lizan Freijsen laat zich inspireren door vormen van verval in onze dagelijkse omgeving. Tijd zichtbaar maken en teruglezen in cyclische processen is een levenslange fascinatie. In het hectische tempo van het dagelijkse leven transformeert Freijsen trage, organische groeiprocessen tot momenten van reflectie. Freijsen ziet verbeelding,
mogelijkheden en schoonheid in korstmossen op de kade, barsten in steen of in een beschimmeld oppervlak. Deze momenten van tijdloze inspiratie, ook wel "Kairos-tijd" genoemd, zijn aanwezig in de chronologie van de dag en worden vastgelegd in fotografisch onderzoek en vertaald in ontwerpen.
Lizan Freijsen produceert handgetufte tapijten voor de vloer, hoek en muur, pasteltekeningen en mosmuurbehang om aan de architectuur zachtheid en betekenis te geven.
‘Met mijn werk wil ik bijdragen aan een groeiend inzicht, de bewustwording vergroten wat mogelijk resulteerd in een gezonder klimaat.
De behoefte aan verandering is urgenter en sterker dan ooit. Waar zachtheid het meest nodig is, kan mijn werk een rol spelen, in zorginstellingen, kenniscentra, laboratoria en in politieke gebouwen.’

Werk

Bio

Lizan Freijsen studeerde aan de Jan van Eyckacademie, Maastricht (1989) en voltooide de Master Design Research aan WDKA, Rotterdam (2017) met de publicatie "The Living Surface, an alternative biology book on stains". (www.japsambooks.nl, ontwerp www.renateboere.nl)
Naast haar creatieve praktijk is Lizan Freijsen tot op heden, ruim twintig jaar docent & coach aan de WdK Academie, Define Art, in Rotterdam.

De keuze van Lizan Freijsen

Maria Ikonomopoulou

Bijzonder zijn Maria's toewijding en gevoel voor materialiteit.
Het transformeren van maatschappelijke thema's tot poëtisch werk, waarin tijd een belangrijke rol speelt, maakt Maria's werk actueel en relevant.