Stuur een bericht aan Petra Laaper

Stuur een bericht aan
Petra Laaper

Petra Laaper

Petra Laaper maakt objecten die een sterke relatie aangaan met het menselijk lichaam. Haar werk functioneert op het niveau van de lichaamstaal en genereert een fysieke ervaring, waarin het beeld geen statisch gegeven is en er een subtiel spel gespeeld wordt met verwachtingen.
Haar werk is een doorlopend onderzoek naar het lichaam in de ruimte en welke houding deze aanneemt in een gegeven situatie. Ze combineert het maken van textiele sculpturen en installaties, samen met performance art, vastgelegd in fotografie en stop-motion film.

Werk

Bio

Petra Laaper is afgestudeerd aan de WdKA in Rotterdam in de richting Beeldhouwen. Ze maakt sculpturen, installaties, foto's en stop-motionfilms. Ook studeerde zij Interieurvormgeving en Audiovisueel aan de HKU in Utrecht en ontwikkelde haar kennis op het gebied van keramiek bij het Europees Keramisch Werkcentrum in Den Bosch (zondagochtend@EKWC) en brons bij Beeldenstorm. Ze exposeert haar werk in binnen- en buitenland en maakt diverse opdrachten voor de semi-openbare ruimte, zoals voor het kinderhofje op Begraafplaats Laurentius te Rotterdam. Contour Gallery toonde haar werk onlangs op de KunstRAI. Dit voorjaar is haar werk te zien in de duotentoonstelling ZiN ZiN in Odapark.

De keuze van Petra Laaper

Hillegon Brunt

Ik word altijd blij als ik op het atelier van Hillegon ben. Hillegon Brunt is verzamelaar en kijkt als geen ander naar de wereld om ons heen. Haar atelier is een schatkamer van objecten, foto’s en beelden die ze met haar blik vertaalt naar verfijnde tekeningen en wonderlijke collages. Een wereld van landschappen, personages en bouwsels waarin niets is wat het lijkt en je blijft kijken naar de kleinste details.
Daarnaast kan ik met Hillegon ontzettend lachen. Ze heeft een groot gevoel voor humor die in combinatie met haar scherpe observaties en levendige fantasie de wereld regelmatig van hilarisch perspectief voorziet.