Stuur een bericht aan Petra Laaper

Stuur een bericht aan
Petra Laaper

Petra Laaper

Petra Laaper maakt objecten die een sterke relatie aangaan met het menselijk lichaam. Haar werk functioneert op het niveau van de lichaamstaal en genereert een fysieke ervaring, waarin het beeld geen statisch gegeven is en er een subtiel spel gespeeld wordt met verwachtingen.
Haar werk is een doorlopend onderzoek naar het lichaam in de ruimte en welke houding deze aanneemt in een gegeven situatie. Ze combineert het maken van textiele sculpturen en installaties, samen met performance art, vastgelegd in fotografie en stop-motion film.

Werk

Bio

Petra Laaper is afgestudeerd aan de WdKA in Rotterdam in de richting Beeldhouwen. Ze maakt objecten, installaties, foto's en stop-motionfilms. Ook studeerde zij Interieurvormgeving en Audiovisueel aan de HKU in Utrecht en ontwikkelde haar kennis op het gebied van keramiek bij het Europees Keramisch Werkcentrum in Den Bosch (zondagochtend@EKWC) en brons bij Beeldenstorm. Ze exposeert haar werk in binnen- en buitenland en maakt diverse opdrachten voor de semi-openbare ruimte, zoals voor het kinderhofje op Begraafplaats Laurentius te Rotterdam. Contour Gallery toonde haar werk onlangs op de KunstRAI.