Stuur een bericht aan Anne Kolbe

Stuur een bericht aan
Anne Kolbe

Anne Kolbe

Anne Kolbe maakt ruimtelijke karakters, die klaar zijn voor de drama van het leven. Ze neemt je mee naar een kunstbeurs, waar de objecten zelf de kijkers worden, of naar het park, waar ze opgaat in de plaatselijke vegetatie.

Als een vorm van zelfonderzoek en speculatieve samenwerkingen tussen verschillende manieren van zijn, wil Anne Kolbe verworden tot dingen die haar poging om zich ermee te identificeren ondermijnen. De resulterende 'lichamen' vertellen hun eigen verhalen.

Anne Kolbe onderzoekt het performatieve karakter van objecten, terwijl ze speculeert en reflecteert op hun manier van doen, hun taal, wensen en behoeften. Of het nu gaat om een kamerplant, een deurklink of een tafelblad; voor haar resoneren deze objecten allemaal op verschillende manieren. In hun aanwezigheid transformeert Kolbe zichzelf ook tot object, dat de echo's van hun stemmen tracht over te brengen.

Werk

Bio

Anne Kolbe behaalde haar BA in fine art aan Sint Joost (Den Bosch) en haar MA in fine art aan het Piet Zwart Instituut (Rotterdam). Sinds 2013 is haar werk in Nederland te zien geweest in solo- en groepstentoonstellingen, bij o.a. Showroom Mama, Melly, Brutus, Studio Omstand en De Nederlandse Cacoafabriek. Sinds 2018 is ze woonachtig en werkzaam in Rotterdam, waar ze actief betrokken raakte bij diverse kunstenaarscollectieven (Kunst & Complex, De Boog, Resister, Radio Worm, The Voluntairy Fire Brigade of the Apocalypse en Stichting B.a.d). Periodiek geeft ze het lifestyle magazine SCHANDE uit, dat zich richt op de Rotterdamse kunstwereld, naar het model van bladen als 'Party', 'Privé' en 'Anoniem'.

De keuze van Anne Kolbe

Margré Steensma

Margré Steensma onderzoekt welke emoties door ruimte worden opgeroepen en gereguleerd. Ik vind haar werk poëtisch en speels. Ik bewonder haar onderzoekende houding, doe-het-zelf-aanpak en materiaalexperimenten. Ik vind overlap met haar praktijk in onze manier van 'denken door te maken'.