Stuur een bericht aan Simon Schrikker

Stuur een bericht aan
Simon Schrikker

Simon Schrikker

Mijn werk heeft één bindende factor: het opzoeken van de grens tussen de figuratie en het materiaal. Soms gebeurt dit letterlijk, waarbij de dikke lagen olieverf buiten het kader van het schilderdoek kruipen als een langzaam oprukkende lavastroom, soms meer figuurlijk of associatief door de vervreemdende sfeer in mijn aquarellen, animaties, muurschilderingen en recent ook sculpturen. Met mijn werk wil ik een beroep doen op de kijker. Wat zie ik? Wat gebeurt er letterlijk en wat wordt ingevuld op psychologisch niveau? Wanneer ontstijgt het beeld zichzelf en gaat de betekenis dieper oftewel wanneer krijgt het de noodzaak om gezien te worden? Wanneer ik mijn fascinaties naar verf vertaal, drijft het werk op emoties en instinct als angst en macht en de daaraan vastklevende clichés; onderbewust en bewust tot een samenhangende brij vermengd.

Werk

Bio

Simon Schrikker (Utrecht 1973) studeerde aan de Academie Minerva (MBA) in Groningen, de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent (B) en behaalde zijn MFA aan het Dutch Art Institute in Enschede. Het werk is zowel vertegenwoordigd in toonaangevende Nederlandse collecties zoals Museum Voorlinden, Drents Museum, Kunst Museum Den Haag en het Stedelijk Museum Schiedam, als in particuliere collecties in binnen- en buitenland.

De keuze van Simon Schrikker

Niels Post

Ik wordt erg vrolijk van Niels z'n werk. Het meeste van zijn werk roept dat op. Maar hoe grappig het werk ook is, zijn uitwerking technisch is altijd tip top in orde. Dat is dan ook wel de gemeenschappelijke deler die wij hebben: op het obsessieve af schijnbaar aller daagse onderwerpen in een ander daglicht zetten. Of het nu de hond is die ik al 20 jaar schilder of de eindeloze spam berichten van Niels uitgezaagd uit MDF en gelakt in hoogglans.