Stuur een bericht aan Dirk van Lieshout

Stuur een bericht aan
Dirk van Lieshout

Dirk van Lieshout

Ik zoek een directe relatie met de plek of locatie waar ik werk en onderzoek wat op die plek de noodzaak is. Dit werk ik uit in een nieuw werk. Begrippen als beweging en performance kenmerken mijn werk. Beweging verwijst altijd naar iets wat gaat komen; de toekomst, hierin speelt toeval ook vaak een rol. Bij performance is er de mogelijkheid tot direct contact met de omgeving en de mogelijkheid, de pogingen hier iets in te verschuiven of te veranderen. Deze begrippen vertalen zich in tekeningen, maquettes en installaties. Mijn werken bieden geen afgerond verhaal of een eenduidige boodschap. Het zijn fragmentarische ensceneringen van situaties die voor meerdere uitleg vatbaar zijn.

Werk

Bio

Dirk van Lieshout (1973,Deurne) is een multi-disciplinair kunstenaar, werkzaam in Rotterdam en heeft zijn opleiding gevolgd aan de Kunstacademie in Den Bosch (1995-1998) en aan de Ateliers in Amsterdam(2000-2001). Zijn werk is vaak sterk verbonden met de context van een plek (site-specific) en begrippen als spel, beweging en performance kenmerken zijn werk. Deze begrippen vertalen zich in installaties en mobiele studio’s waar hij zich tot op heden mee bezig houdt. Als kunstenaar creëert Van Lieshout nieuwe voorwaarden hoe mensen middels zijn werk opnieuw naar de omgeving kunnen kijken en die opnieuw kunnen ervaren. Hiervoor bouwt hij installaties in Nederland en het buitenland. Zijn werk is te zien geweest in diverse musea, galleries, projectruimtes en residencies in binnen en buitenland. De laatste 5 jaar woonde en werkte hij behalve in Nederland ondermeer in Istanbul;Turkije,Los Angeles;Verenigde Staten, Berlijn; Duitsland, Seoul;Korea,Tokio ;Japan en Xiamen;China en Moengo,Suriname

De keuze van Dirk van Lieshout

Fatima Barznge

Fatima maakt schilderijen,tekeningen en collages waarbij ze steeds nieuwe technieken gebruikt en toepast. In haar werk reflecteert ze naar haar jeugd, haar verleden en culturele afkomst. Fatima is in Irak opgegroeid in een klein dorpje wat door de oorlog in 1988 volledig is verwoest. Inmiddels is haar oude dorp weer opgeknapt en reist ze er regelmatig naar terug om nieuwe ideeën op te doen die ze dan weer in nieuwe werken toepast. Hierdoor worden de werken gelaagd, indringend en ook wel abstracter waardoor het werk ook wel universeel is geworden. Ik vind het interessant hoe ze er toch steeds in slaagt om haar verleden tot interessante kunst te maken.
Recentelijk is een grote serie van haar aangekocht door het Stedelijk museum Schiedam.