Stuur een bericht aan Astrid de Pauw

Stuur een bericht aan
Astrid de Pauw

Astrid de Pauw

Astrid de Pauw onderzoekt de grens tussen herinnering, droom en werkelijkheid. Haar tekeningen tonen fijne lijnen, heldere kleuren en een lichtspel waarin de kunstenaar de gedachten van de kijker probeert te vangen.
De gelaagdheid in het werk, het kleurgebruik, de richting en kruising van de getekende lijnen zorgen voor toevalligheden in het beeld. Dit is een belangrijk onderdeel van het tekenen. Door te zoeken naar processen die niet direct te sturen zijn, blijft het een uitdaging om het werk in een bepaalde balans of disbalans te brengen.
“Beide, het tekenen en kijken naar het werk, geven ruimte om na te denken. Hoewel de patronen weelderig zijn, geeft het hele beeld een zekere rust, alsof met een pauzeknop er even tijd is voor verwondering.”

Werk

Bio

Kunstenaar en expositiemaker Astrid de Pauw (1973) onderzoekt in haar tekeningen de fijne lijn tussen herinnering, droom en realiteit. Na een studie Vormgeving en Communicatie (1998) behaalde Astrid haar Bachelor of Fine Art, specialisatie tekenen, aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam (2012). Haar werk is opgenomen in verschillende bedrijfscollecties en publicaties. Naast haar werk als beeldend kunstenaar is Astrid actief als curator. Zij maakte drie jaar exposities voor Psynapse Gallery, organiseerde een aantal jaar de Openstudios Borgerstraat tijdens de Artweek Rotterdam en is oprichter van Y/OUR GALLERY: een hybride galerie dat op wisselende locatie exposities maakt, meestal in een huiselijke omgeving.