Stuur een bericht aan Ruud Goedhart

Stuur een bericht aan
Ruud Goedhart

Ruud Goedhart

Spullen, dingen van alledag die niet direct om aandacht schreeuwen, maar schijnbaar achteloos aanwezig zijn, zijn mijn onderwerpen.

Ik schilder ze een soort van na en laat ze dan ‘shinen’, of plaats ze terug op hun oorspronkelijke plek. Ik werk in series en schilder meerdere versies van hetzelfde onderwerp waarna ik ze isoleer, samenvoeg tot een werk, of verwerk in een ‘schilderinstallatie’. Ik werk bij voorkeur met tempera, decor- en muurverf, houtskool en potlood, op verschillende soorten ongeprepareerd linnen. Kleur gebruik ik als het functioneel is en past binnen het concept.

Werk

Bio

Geboren te Amsterdam.
In Utrecht heb ik een jaar kunstacademie gedaan en extra lessen litho en etsen gevolgd om vervolgens door te reizen naar Rotterdam voor de Willem de Kooning academie, schilderen. Een soort van tegelijkertijd : de oprichting en uitgave van cultuurmagazine: ‘De Nieuwe Weelde’ (redactie, vormgeving). Daarna heb ik meegewerkt aan Kunst-kalender en -postorder ‘Vincent, ja ik wil’.
Stichting ‘Ateliers M42‘ gestart ter beheer van ateliers in de oude Kon. Julianaschool aan het Maastunnelplein.

Naast schilderen in het atelier ben ik werkzaam geweest als: freelance decorschilder voor tv, film, theater en als interieur- en meubelontwerper-uitvoerder. De laatste jaren in vaste dienst als ‘Arthandler’ en expobouw voor Museum Boijmans van Beuningen. Tevens ben ik muziek/tekst schrijver, muziekkant en audioproducer voor The Skiffle Billy Cocktail en Toink, zie Spotify.

Exposities 0.a : Living Pool Project @ Beatrixbad 2018 // The Garden Project 2019 @ de Achtertuin // Deephouse @ Studio M42 2020 // 22Rooms22Artist @TSH // Genius Loci @ NieuwCharloisGallery 2021 // Shop Around @ NieuwCharloisGallery 2022

Collecties: Nieuw Charlois Gallery, Museum Boijmans

De keuze van Ruud Goedhart

Douwe Halbertsma

Lijntekening stapt vol goede moed het dagelijks leven in .