Stuur een bericht aan Serge Game

Stuur een bericht aan
Serge Game

Serge Game

Referenties aan middeleeuwse reliekhouders en hermetische architectuur, verwijzingen naar bondage, antropomorphe en zoömorphe trekken en januskoppen. Het zijn allemaal kenmerken van de beeldtaal die ten grondslag ligt aan de sculpturen van Serge Game.
Een beeldtaal ook die blijft bewegen tussen figuratie en absctractie wat het moeilijk maakt de werken een etiket te geven.

De beelden worden gesneden, gelijmd en ingesnoerd - bijna ‘gedwongen’ te bestaan - voordat ze worden ondergedompeld in een bad van hars en pigmenten die ze hun steenachtige uiterlijk geven. Het resultaat is een alsmaar groeiende populatie van fantasmagorische, enigmatische objecten met groteske trekken en monumentale eigenschappen.

Alle werken maken deel uit van de lopende serie Household Totems, die mensen in staat stelt zich in het leven van alledag te omringen met onwerkelijke objecten van bescheiden afmetingen. Als talismans van een andere wereld die ons zouden kunnen helpen de onze tijdelijk te kunnen ontsnappen.

foto @studiounfolded

Werk

Bio

Serge Game studeert af van de Academie voor Kunst & Vormgeving in 1994. Daarna legt hij zich toe op het vervaardigen van schilderijen waarin hij de grens opzoekt tussen figuratie en abstractie.

Zijn werk wordt getoond in musea (Boymans van Beuningen, Schiedams Museum, Fries Museum), galeries (MK Galerie, Galerie Majke Hüsstege, RAMfoundation), kunstenaarsinitiatieven (NEST, Atelier Frankfurt, 't Hooghuis) en op beurzen (Art Rotterdam, Art Berlin, KunstRAI) en vindt zijn weg naar talrijke privéverzamelingen en institutionele collecties.

Sinds een aantal jaren richt hij zich vrijwel volledig op het maken van sculpturen. In de alsmaar uitdijende beeldenreeks zijn referenties verwerkt aan mythologie, Oude Kunst en architectuur maar ook verwijzingen naar ondermeer bondage en manga.

Serge Game woont en werkt in Rotterdam.