Stuur een bericht aan Daan den Houter

Stuur een bericht aan
Daan den Houter

Daan den Houter

Binnen mijn werk creëer ik tegenstrijdigheden zodat het werk zichzelf bevraagt en ter discussie stelt. Het conflict dat hierdoor ontstaat biedt ruimte voor een nieuwe kijk en interpretatie. Het is een doorlopend onderzoek naar de waarde en betekenis van kunst en de wereld om ons heen.
Steeds op zoek naar een andere invalshoek en de mogelijkheden die dat genereert,
kom ik tot nieuwe ideeën en inzichten.

Werk

Bio

Daan den Houter (NL 1977) is afgestudeerd aan de KABK in Den Haag (2003) en studeerde daarvoor Cognitieve Kunstmatige Intelligente aan de Universiteit van Utrecht. Naast zijn werk als beeldend kunstenaar is hij mede-oprichter van de Bcademie, bestuurslid van Stad in de Maak en ontwierp hij verschillende skateparken in Nederland.

Zijn werk is onder andere aangekocht door de Nederlandse Ambassade in Berlijn, Museum Ferropolis (D), Jeremy Cooper mail art-collectie (GB), Benny Sings art-collectie, MAL-Collectie, UMC-Collectie, collectie Jaap Sleper, collectie Oscar Larik en de collectie van Carla and Hugo Brown.

Zijn werk is in verschillende musea en galeries getoond waaronder : Kunsthal (NL), GEM Den Haag (NL), museum Boijmans van Beuningen (NL), Art Festival Watou (BE), Galerie Frank Taal (NL), Roberts & Tilton (USA), Torrence Art Museum (USA) and Atkinson Art-gallery (GB).

In 2017 ontving hij de Bijdrage Bewezen Talent van het Mondriaanfonds.

De keuze van Daan den Houter

Anique Weve

Anique begon met het maken van waanzinnige, sociale en interactieve installaties. Voor het werk ‘Between the sheets’ bedekte ze de volledige galerie - die zich op de 37ste verdieping bevond - met één groot wit laken. Bezoekers konden zich in deze installatie begeven door onder de lakens te lopen, alsof je je in 1 grote wolk bevond. (Wall galerie 2013) In 2014 maakte ze een knuffelwand. De expositie ruimte was in tweeën gedeeld door een zachte wand met armen. Vanuit 2 kanten kon je deze ruimte betreden en anoniem knuffelen met andere bezoekers. Tegenwoordig is haar focus steeds meer verschoven naar fotografie. Voornamelijk portretten die gemaskerd zijn of je aankijken. Vaak komt het beeld tot stand vanuit een concept, hierdoor schuilt er altijd meer in de foto dan in eerste instantie doet vermoeden. Haar werk is verfijnd en scherp. Het werk prikkelt en bevraagd schoonheid, het leven, verwachting en hoe wij daar als mens een plek in vinden.