Stuur een bericht aan Karin Arink

Stuur een bericht aan
Karin Arink

Karin Arink

In mijn individuele atelierpraktijk werk ik in verschillende media, zoals tekst, tekeningen, (draag)objecten van textiel, keramiek, gesneden vinyl, papier-maché, en (opengesneden) foto's.
Ik maak werk vanuit diverse kernervaringen van hoe ik besta in relatie tot anderen. Ik focus op de fysieke reacties die ik heb op wat het betekent om mezelf zo te (kunnen) manifesteren. Door dit te materialiseren, maak ik verschillende ‘states of self’ zichtbaar. Door mijzelf in/achter/met deze objecten te fotograferen, breng ik de affectrijke objecten in verband met mijn lichaam.
Samenwerking is een belangrijk aspect van mijn kunstpraktijk, vanaf 1993 als lid van Stichting B.a.d Rotterdam en daarnaast aan andere projecten, o.a. met Renée Kool.
Mijn profielfoto is gemaakt door Renée Kool in september 2020, toen wij samen werkten aan een proefopstelling van gebruiksglas en licht, die te zien was tijdens het Groot Rotterdams Atelier Weekend 2020.

Werk

Bio

Karin Arink studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, de Rijksakademie in Amsterdam (1990-1993) en aan het Piet Zwart institute (MEiA 2016). Ze won de Eerste Prijs Prix de Rome Beeldhouwen in 1992. Haar werk is tentoongesteld in onder meer het Van Abbemuseum, Centraal Museum, Boijmans Museum, Museo Pecci (I), Stichting De Pont, Gerhard Marks Haus Bremen (D), Club Solo, Rijksmuseum Twenthe, en in 2020 in Mirrors of Time (B). Ze wordt nu vertegenwoordigd door RAM Galerie Rotterdam. Ze woont en werkt in Rotterdam.