Stuur een bericht aan Sophie de Vos

Stuur een bericht aan
Sophie de Vos

Sophie de Vos

Het werk van Sophie de Vos ontstaat uit haar fascinatie voor het menselijke zijn. De menselijke natuur, het omgaan met het verstrijken van tijd, vergankelijkheid, verval en verlies zijn terugkerende onderwerpen in haar werk. Haar artistieke praktijk draait voornamelijk om fotografische werken en werk op papier, waarin Sophie in minimale beelden naar de essentie gaat van haar onderwerpen en vraagstukken.

Werk

Bio

Sophie de Vos studeerde in 2015 af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, in de richting Fine Art. Ze heeft verschillende groeps- en soloexposities op haar naam staan; bij onder andere Root Gallery (Rotterdam), WTC Art Gallery (Rotterdam), Torrance Art Museum (Los Angeles), BOW Arts Centre (Londen) en Route du Nord (Rotterdam).
Ze was Artist in Residence bij Centre for the Study of Substructured Loss in Londen, Engeland (2017) en Arteles Creative Center in Haukijarvi, Finland (2020).
Haar werk werd getoond op verschillende beurzen, zoals de KunstRAI, Rotterdam Contemporary en Qade.
Sophie de Vos wordt vertegenwoordigd door Root Gallery - Robert Fruinstraat 52, Rotterdam. Naast haar artistieke beroepspraktijk is Sophie mede-oprichter van The New Current en werkzaam voor Het Archief.

De keuze van Sophie de Vos

Quinda Verheul

Het werk van Quinda is heel anders dan dat van mijzelf, maar toch zie ik een match. Ik ben telkens weer ontzettend onder de indruk van hoe Quinda met vrij robuuste materialen - zand, beton - heel poëtisch werk maakt. Ze toont in mijn ogen schoonheid in materialen die we normaal gesproken niet als 'mooi' zouden bestempelen. Daarnaast zorgt haar gebruik van spiegels voor een mysterieuze toevoeging; is het een doorkijk, een reflectie, of een confrontatie?

Freerk Wilbers

Ik heb Freerk leren kennen toen hij deelnam aan The New Current en was meteen erg onder de indruk van zijn manier van werken. Freerk maakt grootse, maar toch ook heel subtiele installaties. Ik vind het fantastisch hoe hij speelt met ritme, licht en schaduw en hoe hij de toeschouwer daarmee in verwondering brengt.