Birthday


Op 7 oktober 2006 werd Anna Politkovskaja vermoord. 7 oktober is de verjaardag van Vladimir Poetin. Er zijn mensen die denken dat dat geen toeval is en dat de moord in die zin een cadeau was.
In 2014 waren de Olympische Winterspelen in de Russische badplaats Sotsji. De meeste regeringsleiders en staatshoofden hadden, als reactie op de anti-homo wetten van Poetin, afgezegd voor de feestelijkheden. Nederland vormde een uitzondering, zowel de koning, de koningin, de minister-president als de minister van sport waren aanwezig. En zo kon het dat Willem-Alexander en Poetin een toost uitbrachten met Heineken bier. De foto van dit moment, dat bij veel mensen in het verkeerde keelgat schoot, is gebruikt in een collage met een foto van de opgebaarde Politkovskaja. Wanneer je samen bier drinkt, naast iemand zit, dan zit je ook naast iemands verleden.
2015, 200x160cm, acryl/canvas


categorie: €5000 - €10.000

Stuur een bericht aan Peter Koole

Van elk werk, dat via de Kunstambassade verkocht wordt, schenkt de kunstenaar 20% van het verkoopbedrag aan het Solidariteitsfonds dat wordt verdeeld onder de deelnemende kunstenaars.

meer van Peter Koole