Stuur een bericht aan Enno de Kroon

Stuur een bericht aan
Enno de Kroon

Enno de Kroon

Eierkubisme
Tweeënhalf dimensionale schilderkunst

Als je rond een beschilderde eierdoos loopt overlappen de beeldvlakken elkaar. Dat zorgt voor interessante en onverwachte vervormingen, die de kijker ruimte geven voor eigen verbeelding. Mijn werk dwingt tot actief kijken: tot het voortdurend wisselen van standpunt en focus. De combinatie van direct en indirect kijken doorbreekt de beeldvorming die wij gewend zijn. Je zou kunnen zeggen dat het totaalbeeld alleen in de geest van de kijker een plek krijgt. Wat je niet kunt zien wordt onbewust aangevuld. De beschilderde eierdozen lokken een bewuste aanvulling uit.

Werk

Bio

Enno de Kroon (1962) woont en werkt in historisch Delfshaven, Rotterdam.
Na zijn opleiding aan de Willem de Kooning academie (1981-1986) heeft hij o.a. gewerkt met galeries Delta en Delaive, die zijn werk in de jaren 90 op internationale kunstbeurzen hebben getoond. Exposities in instellingen en musea volgden (o.a. PMMK Oostende, en Stedelijk museum Schiedam, Centrale bibliotheek Rotterdam, From Waste to Art Museum Azerbeidjan).
In 2016 had hij een overzichtstentoonstelling bij Fondazione Hermann Geiger (Cecina, Italië).
Daarnaast heeft hij kunstopdrachten uitgevoerd voor diverse bedrijven en instellingen.
Recent is hij betrokken bij tentoonstellingen op het gebied van Recycled Art: Riscarti Fest Roma, European Makers Fair, Recycla Madrid.
Zijn werk bevindt zich internationaal in privécollecties, musea, gemeenten, instellingen en bedrijven.
Enno is betrokken bij de ontwikkeling van interdisciplinaire onderwijsmethodiek. Zijn Eggcubism wordt wereldwijd in het onderwijs en museumlessen toegepast en wordt in lesboeken gepubliceerd. Hij geeft lezingen, workshops en neemt deel aan forumdebatten. Een film over de bijzondere verspeiding van zijn kunst is in de maak.

De keuze van Enno de Kroon

Koos Veerkamp

Ik vind de beelden, tekeningen en geschilderde werken van Koos Veerkamp al jaren interessant en verrassend door de boeiende combinatie van hun concreetheid met een bijzonder emotionele lading die zij in zich meedragen.