Stuur een bericht aan Janine Schrijver

Stuur een bericht aan
Janine Schrijver

Janine Schrijver

Verbinding is een belangrijk thema in mijn werk. Verbinding met jezelf, elkaar en de natuur maar ook de verbinding met verschillende disciplines en kennissystemen.
De camera is voor mij het instrument waarmee ik onderzoek. Een beweging die van buiten naar binnen gaat. Naar buiten kijken om naar binnen te kunnen spiegelen. Fotografie is daar een fantastisch middel voor.

Werk

Bio

Janine woont en werkt in kunstenaarsinitiatief Stichting B.a.d. in Rotterdam.
In opdracht van NRC Handelsblad maakte zij verscheidene reportages. Haar werk is opgenomen in collecties van o.a. het LUMC Leiden, Erasmus MC, Hogeschool Rotterdam en het Rijksmuseum. Ze heeft ruime ervaring als docent, trainer en in het geven van workshops en lezingen over fotografie als onderzoeksmethode. ‘Mijn Rotterdam’ werd gepresenteerd en geëxposeerd in de Kunsthal Rotterdam in 2014. In 2015 publiceerde ze het boek Our Nature, Within The Limits of Cityparks over de betekenis van het stadspark. Samen met onderzoekers van VUmc werkt ze aan verschillende participatieve onderzoeken. In 2021 is het Bookazine (Be)kijk het maar uitgekomen. Dit beeldessay gaat over kijken en bekeken worden. Veertig werken uit deze serie worden tot 1 maart 2022 tentoongesteld bij de roltrappen in de Maastunnel.

De keuze van Janine Schrijver

Marco Douma

De videowerken van Marco nemen je mee naar een ander bewust zijn, voor mij werken ze meditatief. Hoe hij natuurbeelden gebruikt zowel in zijn videowerken als tekeningen en daar een geheel eigen draai aan weet te geven blijft me fascineren.
Momenteel combineert hij tekeningen en videobeelden wat een verrassend en tegelijkertijd ontheemd effect geeft.