21 mei '21

Solidariteit bracht de consul naar de ambassade.

Een van de trouwe verzamelaars van Silvia B. is honorair consul van Monaco. Toen hij hoorde over de Kunstambassade stelde hij zich gelijk voor dat hij zich daar een stuk beter zou vermaken dan in de ambassades waar hij zich gewoonlijk ophoudt, tussen andere deftige heren op leeftijd.
In maart hoorde Silvia al van meerdere collega's dat zij een bericht hadden ontvangen via de website van een onbekende verzamelaar uit Praag en dat zij de hartelijke groeten van hem moesten overbrengen. En op een dag stapte Oldrich Uttendorfský in de auto naar Rotterdam en reed terug met in zijn achterbak een fijne buit aan beelden van twee Kunstambassade-deelnemers. Hij was ontzettend enthousiast dat in de Kunstambassade ook hele goede kunstenaars te ontdekken zijn die je niet op beurzen vindt en dat het maken van een afspraak zo gemakkelijk is via de knop op de website. De gesprekken in de ateliers hebben hem enorm geïnspireerd; hij overweegt zowel opdrachten als meerdere aankopen en er staan nog afspraken voor een volgende keer met andere kunstenaars. Van het solidariteitsfonds was hij ook erg gecharmeerd.

Silvia B. attendeerde hem op de Kunstambassade vanuit de slogan van mede-oprichter Olphaert den Otter: van Solitaire kunstenaar naar Solidaire kunstenaar. Voor haar verwoordt deze slogan de voornaamste drijfveer om vorig jaar zomer in de denktank te stappen die leidde tot de oprichting van de Kunstambassade. “Ik voel dat er een verlangen in de lucht hangt om anders met elkaar om te gaan na deze crisis. Om niet meer tegenover elkaar te staan als concurrenten, maar naast elkaar. Ik vond het een mooi idee om een deel van mijn inkomsten te delen met mijn collega's, maar allereerst om überhaupt daar te komen, om mijn netwerk te delen. Dat is ook wat ik direct deed. In mijn nieuwsbrieven maakte ik steeds melding van het ontstaan en de groei van de Kunstambassade. En ik vertel er alsmaar over, aan wie het maar horen wil!
Alle online ateliers zijn persoonlijk en zorgvuldig ingericht, maar dat is niet het eindpunt. De website met de virtuele ateliers is eigenlijk slechts het voorportaal van het live atelierbezoek. En de Kunstambassade is een artist run space, geen instelling, geen galerie, geen agentschap. Kunstenaars attenderen zelf hun omgeving op de Kunstambassade om daarmee zowel een bevriende kunstkoper als een collega blij te maken, gewoon uit collegialiteit en solidariteit.”
O. Th. Uttendorfský, M.D., PhD. in functie.
O. Th. Uttendorfský, M.D., PhD. in functie.
De voormalig gynaecoloog heeft veel vanitas objecten in zijn verzameling. Zijn aandacht voor geboorte en dood is evident. Maar zijn interesseveld is heel breed en loopt van zeer moderne vormgeving tot uitheemse curiosa.
De voormalig gynaecoloog heeft veel vanitas objecten in zijn verzameling. Zijn aandacht voor geboorte en dood is evident. Maar zijn interesseveld is heel breed en loopt van zeer moderne vormgeving tot uitheemse curiosa.
Van <a href='https://kunstambassade.nl/kunstenaars/quinda+verheul/?prv=caeaded123ba45f746d6a2b62fdaaff8/' class='ul' target='_blank'>Quinda Verheul</a> nam hij een beeld uit de Mumble serie mee..
Van Quinda Verheul nam hij een beeld uit de Mumble serie mee..
En twee beelden van <a href='https://kunstambassade.nl/kunstenaars/esther+kokmeijer//' class='ul' target='_blank'>Esther Kokmeijer</a> zijn nu in Praag.
En twee beelden van Esther Kokmeijer zijn nu in Praag.