04 mrt '21

De collectie groeit

Bijna dagelijks groeit de Kunstambassade Rotterdam, doordat deelnemende kunstenaars steeds nieuwe kunstenaars uitnodigen: waren er vorige week bij de lancering twee dozijn virtuele ateliers ingericht, vandaag zijn er 33 studio’s online. Met het aantal ateliers groeit ook de collectie kunstwerken in de Kunstambassade. Op de atelierpagina van een kunstenaar staan, onder de beelden van het atelier en de informatie over het werkproces, tussen de drie en zes werken met foto en titel. Doorklik op een foto levert informatie op over techniek, materiaal, prijs, en vaak een nadere inhoudelijke toelichting door de kunstenaar.
Een andere manier om de collectie van de Kunstambassade te verkennen is de link ‘Werken’ volgen in het menu. Het eerste overzicht heeft een ‘random’ indeling die kan worden herschikt door de browser te verversen. Bij een ‘mouse-over’ verschijnt de prijs van een kunstwerk rechtsonder in beeld. Wie de werken rangschikt op prijscategorie ziet alle prijzen meteen. En wie op een kunstwerk klikt gaat door naar het werkenoverzicht van een kunstenaar.

De bezoeker kan nu dat specifieke werk verder verkennen – er staan vaak meerdere foto’s per kunstwerk online – en de andere werken van de kunstenaar nader bekijken. Met de knop links onderin gaat de bezoeker weer terug naar de atelierpagina en kan daar een reactie achterlaten voor de kunstenaar. In een latere fase van de Kunstambassade zal de bezoeker, via een digitaal knopje, direct bij het kunstwerk zelf kunnen laten weten belangstelling te hebben voor aankoop. Bekijk de werken hier.