03 jul '22

Terugblik: het feest van de Kunstambassade

Op maandag 27 juni vierde de Kunstambassade feest in de balzaal van BlueCity. Na de virtuele oprichting ruim een jaar geleden, was het hoog tijd voor een allereerste fysieke ontmoeting.
Met uitzicht over de Maas en onder begeleiding van muziek door de Rotterdamse artiest Philou Louzolo werd er bijgepraat, gedronken en gedanst. Tijdens de avond voltrok zich de performance 'Togathering van Myceliumbelievers' van kunstenaar Toine Dutch Bushman samen met Lin, die de collectiviteit en solidariteit van de Kunstambassade vormgaven in de ruimte en onder de gasten.

Halverwege de avond werd er gesproken door oprichters Olphaert Den Otter en voorzitter Els Leclerq, waarbij het verhaal en het ontstaan van de Kunstambassade werd toegelicht en alle betrokkenen werden voorgesteld. Een belangrijk thema dat werd besproken, is de opgave die de Kunstambassade heeft in het vergroten van betrokkenheid en wederkerigheid onder deelnemers. De boodschap is dat iedereen de Kunstambassade is. Het verbreden en verdiepen van de onderlinge verbondenheid binnen en buiten de Kunstambassade vraagt daarom om input van kunstenaars en ambassadeurs.

De motivatie hierachter is uiteindelijk om samen een ander gesprek te voeren die een duurzame en brede basis van de beeldende kunsten ten goede komt. Wederkerigheid onder elkaar stimuleert beweging en verandering van binnenuit.

Om de wederkerigheid een boost te geven, lanceerde de Kunstambassade tijdens het feest de eerste druk van een serie postkaarten met daarop kunstwerken die in ons virtuele ateliergebouw worden verkocht via het solidariteitsfonds. Alle betrokken kunstenaars ontvangen een set postkaarten met daarop hun eigen werk, maar ook met het werk van een ander om te verspreiden.

Binnenkort zijn deze postkaarten verkrijgbaar voor iedereen via onze website.