29 okt '21

Ga op bezoek bij Freerk Wilbers en Donald Schenkel

Op zondag 28 november organiseert de Kunstambassade een nieuwe set atelierbezoeken. Dit keer stellen Freerk Wilbers en Donald Schenkel hun atelier open voor publiek.
Programma 28 november
16.30 uur: Welkom in het atelier van Freerk Wilbers
17.15 uur: naar het atelier van Donald Schenkel
18.00 uur: afronding

Donald en Freerk hebben allebei een atelier aan de Gantelstraat 14.
Ga je mee op atelierbezoek? Meld je hier aan!
(er is een beperkt aantal plekken beschikbaar)

Freerk Wilbers

Freerk maakt kinetische kunstwerken en lichtinstallaties door op een experimentele manier onderzoek te doen naar materialen, beweging en mechanica. In de werken en in het onderzoek speelt het toeval een grote rol. De bewegingen ontstaan min of meer spontaan. De installaties hebben door het projecteren van licht en schaduw een interactie met hun omgeving. Daarbij zoekt Freerk naar een punt waarbij de grenzen tussen het kunstwerk en zijn projecties beginnen te vervagen en op te lossen. Er ontstaat een complex geheel van beweging dat meer is dan de som van de onderdelen.

Donald Schenkel

In Donald Schenkel’s artistieke praktijk wordt de eenvoud en de diepte van materiaal onderzocht. De subtiele kleurtransities van olieverf onderzoeken het gedrag van olie en pigmenten en deze schildertechniek heeft hij ontwikkelt tot een zuiverheid die haast digitaal aanvoelt. Deze kleurverlopen fascineren in hun eenvoud, maar nodigen ook uit tot een haast contemplatief gevoel van rust. Verschillende kleurcomposities en de vertaalslag die Schenkel maakt naar schilderijen, sculpturen en levensgrote installaties, leiden tot divers werk en dit geeft ruimte tot uiteenlopende ervaringen van kleur, reflectie en gevoel.