20 feb '24

In memoriam Lizan Freijsen

Zoals velen van jullie wellicht al hebben gehoord is er droevig nieuws. Lizan Freijsen is plotseling overleden. Op woensdag 14 februari maakte Lizan een noodlottige val met de fiets. Hulp was snel ter plaatste, maar desondanks te laat. Het nieuws heeft ons verslagen.
Lizan was Kunstambassade deelnemer van het eerste uur. Slechts een paar dagen voor haar plotselinge overlijden sprak ze één van ons aan om te vertellen hoe blij ze was met hoe de Kunstambassade zich ontwikkelt. Dit enthousiasme ging gepaard met de haar kenmerkende warme betrokkenheid. Naast haar prachtige werk is haar karakter in de vele terugblikken, die op vele plekken verschijnen, een terugkerend thema.

Wij verliezen met Lizan een markante collega. Dit verlies wordt door haar naasten én door de collega’s van het ateliercomplex Bosland uiteraard het scherpst gevoeld. Wij wensen hen in het bijzonder veel sterkte.

Zondag 25 feb 2024 wordt Lizan herdacht in het HAKA-gebouw, Vierhavensstraat 40, te Rotterdam. Je bent welkom. Inloop 14.30 uur. Aanvang 15.00 uur

We willen nadenken hoe we de pagina van Lizan op de site kunnen omvormen tot een blijvende herinnering aan haar.

Namens het bestuur

Els Leclercq, voorzitter