13 mei '21

Op reis met de Ambassadeurs van de Kunstambassade

Sinds begin mei heeft de Kunstambassade een nieuwe manier om de inmiddels meer dan honderd online kunstenaarsateliers te verkennen: op reis langs de Keuzes van de Ambassadeurs. Nu staan er drie online – de komende maanden komen daar regelmatig nieuwe bij.
De Ambassadeurs zijn kunstliefhebbers, verzamelaars en bemiddelaars die een persoonlijke selectie maken van drie bestaande ateliers en daarnaast twee nieuwe deelnemers voordragen aan de Kunstambassade. Buiten de Kunstambassade zijn ze bevlogen vertegenwoordigers van dit nieuwe kunstenaarsnetwerk. De Ambassadeurs kiezen kunstenaars die ze goed kennen of juist hebben ontdekt via de Kunstambassade, uit persoonlijke affiniteit of volgens een bepaald thema, voor versterking van een bestaande lijn of toevoeging van een nieuwe bloedgroep.

De kunstenaars in de Keuze van een Ambassadeur krijgen daarvan een vermelding in de rechterbenedenhoek van hun pagina, waarmee een nieuw navigatiemiddel aan de site is toegevoegd. Volg de keuze van een ambassadeur naar een bepaalde kunstenaar, ontdek daar een kunstenaar die zij of hij heeft voorgedragen, volg deze kunstenaar naar een volgende en vind daar weer misschien de link naar een nieuwe Ambassadeurskeuze. En zie het web van inhoudelijke verbanden groeien in de Kunstambassade!