17 sep '21

Ga op bezoek bij Olphaert den Otter en Marijn de Jong

Na een succesvolle eerste 'Rondreis met Ros' afgelopen weekend, kijken we alweer uit naar het volgende live evenement van de Kunstambassade.
Op zondag 3 oktober zijn de ateliers van Olphaert den Otter en Marijn de Jong open voor publiek.
Programma 3 oktober

10.00 uur: welkom in het atelier van Olphaert den Otter
10.45 uur: naar het atelier van Marijn de Jong
11.30 uur: afronding

Ga je mee op atelierbezoek? Meld je dan hier aan!

Olphaert en Marijn hebben beiden een atelier in het kunstcomplex aan de Lambertusstraat in Kralingen. Een atelierbezoek op 3 oktober is dus mooi te combineren met andere kunstactiviteiten in de wijk, op de website van Kunstroute Kralingen-Crooswijk is hier meer informatie over te vinden.

Olphaert den Otter

Olphaert den Otter is mede-oprichter van de Kunstambassade, hij werd opgeleid aan de Willem de Kooningacademie (1976 -1981) en werkt met ei-tempera, vaak in grote series. Delen van de omvangrijke World Stress Painting serie zijn op tal van plaatsen getoond, in binnen- en buitenland.

Olphaert over zijn werk: "Mijn werk is een lange brief aan de kijker. Steeds belicht ik nieuwe kanten van hetzelfde: de verhouding van de mens tot de aarde (onze wereld).
In een eeuwenoude techniek – ei-tempera – volg ik het heden op de voet. Ik maak daarbij gebruik van foto’s, van eigen hand of van sociale en nieuwsmedia. Ik wil dat wat in mijn brief te lezen is ‘waar’ is.
Toch vraag ik eerder dan dat ik antwoord."

Marijn de Jong

Marijn de Jong is opgegroeid in Rotterdam in een artistiek milieu. Zijn vader, Leo de Jong, maakte levendige figuratieve en abstracte schilderijen. Zijn moeder, Erica van Nierop maakte verfijnde collages van papier. In 1989 is hij begonnen met fotograferen, aangemoedigd door zijn vader en door fotograaf en bovenbuurman Peter Martens. Als tiener vond de Jong zijn onderwerpen in zijn directe omgeving. Hij maakte bijvoorbeeld portretten van zijn ouders, van medescholieren en van anonieme voorbijgangers op straat.

Marijn over zijn werk: "Met zorgvuldige belangstelling kijk ik naar de alledaagse werkelijkheid om mij heen. Ik maak portretten en ik fotografeer plekken en landschappen in de stedelijke omgeving, waarbij ik op zoek ga naar tijdloze, verstilde momenten. Momenten van heldere concentratie, waarin ik wil kijken naar wat en wat er te zien is, nieuwsgierig, zonder oordelen. Ik heb het verlangen om momenten uit de alledaagse werkelijkheid te bewaren, om mijn persoonlijke kijk op de wereld vast te leggen en te delen."