22 feb '23

Verslag 'KAR-Togathering' van de eerste maandag in februari

Bij de 'Togathering' van afgelopen 6 februari kwamen verschillende kunstenaars bijeen in het atelier van Anuli Croon, waar dit keer een wekelijks atelier-event met veel enthousiasme werd verkend.
Hoe hun je dit zo uitvoeren dat het uniek is voor de Kunstambassade? Daar ging een gezelschap kunstenaars met elkaar over in gesprek, waaronder Olphaert den Otter, Ron van de Ende, Silvia B., Jeanne Rombouts, Astrid de Pauw, Hillegon Brunt, Hester Scheurwater, Barbara Helmer, Tonio de Roover, Ivo van den Baar, Jelmer Noordeman en de webdeveloper van de Kunstambassade Maurits de Bruijn.

Tijdens de bijeenkomst worden ook andere thema's besproken over de gang van zaken in het virtuele ateliergebouw, zoals de rol van ambassadeurs en de financiële mogelijkheden voor het draaiende houden van de Kunstambassade. Voor het organiseren van succesvolle (wekelijkse) atelierbezoeken voor kunstliefhebbers wordt een intekenschema op de website of via de nieuwsbrief als optie overwogen.

Na afloop van de besprekingen heeft Anuli Croon wat meer verteld over waar ze nu mee bezig is, o.a. over de plotter-machine voor de patronen die ze gebruikt en over de hele grote muurschilderingen die zij in opdracht doet - daar kwam veel respons op en er ontstonden kleinere gespreksgroepjes om na te praten. Een geslaagde 'Togathering' met lekker eten, drinken en veel food for thought dus.

De volgende 'Togathering' is op maandag 6 maart bij studio Wandschappen van Ivo van den Baar en Nicole Driessens in Charlois.