10 mrt '21

Kunstenaars vragen kunstenaars

Het virtuele ateliergebouw van de Kunstambassade Rotterdam groeit op dit moment met zo’n tien tot vijftien studio’s per week. Naarmate het complex groter wordt zal dit tempo toenemen. Telkens wanneer een nieuwe deelnemer het atelier heeft ingericht nodigt deze een volgende kunstenaar uit, op basis van inhoudelijke affiniteit of juist het contrast met de eigen kunstenaarspraktijk, uit belangstelling en bewondering, en de wens om nu juist deze kunstenaar op dit platform te presenteren.
De groei van de site verrijkt de ervaring van de bezoeker, die de onderlinge relaties tussen kunstenaars steeds dieper kan traceren. In de linkerbenedenhoek van elke atelierpagina is te zien wie de uitnodigende kunstenaar was van kunstenaar X. En onderaan de pagina van kunstenaar X staat de kunstenaar vermeld die zij of hij heeft uitgenodigd, met een afbeelding van het werk en een persoonlijke motivatie. Het web van kunstenaarsrelaties binnen de Kunstambassade breidt zich gestaag uit en zal in een volgende fase van de website ook met een lijnenspel zichtbaar zijn op de overzichtspagina van kunstenaars.

Uiteindelijk zal de Kunstambassade Rotterdam zo’n 500 ateliers en enkele duizenden kunstwerken bevatten. En wanneer later dit jaar de Kunstambassade ook in andere regio’s en steden wordt ingericht, ontstaat een virtuele wijk van ateliercomplexen met een enorme rijkdom en diversiteit aan beeldende kunst.