11 mrt '22

Yvonne de Jong, eigenaar Root Gallery met een missie

Ze is ervan overtuigd dat de kunstsector toegankelijker gemaakt kan worden door samenwerking. En dat zowel voor startende kunstenaars als voor startende verzamelaars de drempel verlaagd kan worden. De Kunstambassade kan hierbij een rol spelen, vindt zij.
Net afgestudeerd van de kunstacademie, organiseerde Yvonne de Jong tentoonstellingen in lege winkelpanden samen met andere jonge kunstenaars. Haar Root Gallery is als vanzelf daaruit ontstaan met een stal van leeftijdsgenoten en nog jonger talent.

Niet bang om dingen groots aan te pakken, verhuisde ze pas naar het voormalig Archief in de Robert Fruinstraat waar ze de hele top floor tot haar beschikking heeft. Kunstenaars kunnen hier flink uitpakken. Met een team van kunstenaars zette zij de Root Foundation op om jonge kunstenaars op verschillende manieren op weg te helpen. Zoals bijvoorbeeld The New Current, hét platform voor nieuwe (media)kunstenaars aan het begin van hun carrière tijdens Art Week Rotterdam.

Lees haar verhaal en zie welke kunstenaars zij uitlicht en wie zij voorgedragen heeft als nieuwe deelnemers aan de Kunstambassade in de rubriek Ambassadeurs.