09 feb '22

Nieuw jaar, nieuwe ateliers online (week 6)

In het nieuwe jaar 2022 kwamen er weer nieuwe ateliers online in het virtuele ateliergebouw van de Kunstambassade. We zetten ze voor je op een rijtje.

Vivian Ammerlaan

Vivian Ammerlaan werkt met digitale en analoge fotografie maar incidenteel ook met video en installaties. Bezoek hier haar atelier.

Mirjam Somers

Mirjam Somers maakt teken- en videowerken waarbij ze de menselijke hoedanigheid onderzoekt. Ze probeert hiermee de kloof tussen mens en dier zowel te overbruggen als te vergroten. In het atelier van Mirjam ontdek je daar meer over.

Luuk Smits

Een beginpunt voor het werk van Luuk Smits is vaak een beweging door een landschap zonder vooraf bepaalde route. Bekijk hier zijn werk.

Marie Louise Elshout

Kunstenaar Marie Louise Elshout is voorgedragen door onze nieuwe ambassadeur Mariette Dölle. Nieuwsgierig naar haar werk? Bezoek haar atelier hier!

Janine Schrijver

Janine Schrijver is fotograaf, en gebruikt haar camera als instrument om mee te onderzoeken.
Bezoek het atelier van Janine Schrijver

Sanne Romeijn

Sanne wordt in haar fotografische werk geïnspireerd door persoonlijke verhalen van de mensen die ze ontmoet. Liefde, familiebanden en psychische identiteit zijn terugkerende thema’s in haar werk. Ze onderzoekt de positie van de mensen die ze portretteert, maar ook van zichzelf als fotograaf. Nieuwsgierig naar haar foto's? Neem hier een kijkje in haar atelier.

Hillegon Brunt

Hillegon Brunt beschouwt zichzelf als tekenaar en experimenteert met verschillende technieken op zoek naar de kracht van de verbeelding. Benieuwd naar de werken die Hillegon heeft geselecteerd voor de Kunstambassade? Bekijk hier haar atelier.

Driessens en van Baar Wandschappen

Het kunstenaarsduo Driessens en van Baar staat bekend als Wandschappen. Ze verzamelen beelden, sporen van (tijdelijke) aanwezigheid van mensen en transformeren de daaruit voortgekomen ideeën tot kunstwerken. Neem een bezoekje aan hun atelier en ontdek meer.

Rabin Huissen

De werken van Rabin Huissen zijn het resultaat van nauwgezette rituelen, waarbij de kunstenaar een scenario volgt met instructies die hij voor zichzelf en anderen opstelt, om bewegingen in de tijd te volgen. Meer weten over de totstandkoming van zijn conceptuele kunstwerken? Hier vind je zijn atelier.