Stuur een bericht aan Marie Louise Elshout

Stuur een bericht aan
Marie Louise Elshout

Marie Louise Elshout

De duistere doeken van Marie Louise Elshout weerspiegelen haar verlangen naar de negentiende-eeuwse Romantiek waarin het waarachtige centraal staat.

De wereld die zij optrekt wordt bevolkt door melancholische wezens die zich lijken te laden met de kracht van de Natuur, dwalend in een eigen wereld met hun eigen geheimen en rituelen.

Door haar verfijnde techniek waarin ze potlood met olieverf vermengt ogen de figuren fragiel, als vage schimmen uit het verleden.

Haar werken zijn een zoektocht naar de verbeelding van schoonheid waarin techniek en intuïtie nauw samen gaan, vanuit de intuïtie is er ruimte voor dwalingen, manifestaties op het doek, in het haar, de kleding.

Elshout weet het esthetische te mengen met gevoelens van claustrofobie en onderhuidse dreiging, uitgedrukt in nauwgezet geschilderde kunstwerken.

Bio

Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam, in mijn eindexamen jaar heb ik een semester gestudeerd aan het Maryland Institute College of Art in Baltimore, voor mijn Master heb ik gestudeerd aan het Piet Zwart Institute in Rotterdam. Ik exposeer meerdere malen per jaar en heb onder andere mijn werk getoond in de Kunsthal en TENT.Rotterdam, Stedelijk Museum Gouda, beurzen oa PAN Amsterdam, Art Rotterdam, buitenland oa Parijs, Duitsland.
Ik ben onderdeel geweest van collectief NOCTURNE.
Tevens ben ik lid van Pulchri Studio Den haag waar ik in 2016 genomineerd werd voor de Jacob Hartog prijs.