Stuur een bericht aan Kira Fröse

Stuur een bericht aan
Kira Fröse

Kira Fröse

De grenzen van onze waarneming zijn verwassen concepten - wij voelen met ogen en zien met handen. Mijn werk nodigt uit om je zintuigen te wantrouwen en het gewende opnieuw te interpreteren.

De combinatie tussen het aantrekkelijke en het afstotelijke vormen de visuele basis voor mijn werk. Frictie tussen controle en spontaniteit is van groot belang voor het maakproces. Littekens en gebruikssporen laten me fantaseren over het verleden van gebruiksvoorwerpen en inspireren mij om er een toekomst voor te ontwerpen en het te combineren tot een nieuw en onbekend formaat. De combinatie van het bekende (voorwerp), met het onbekende (mijn eigen toevoeging aan het voorwerp) intrigeert mij.
Ik raak gefascineerd door bewegingen, oppervlaktes, dynamieken, structuren, kleuren en atmosfeer uit mijn directe omgeving. Deze prikkels laat ik middels plastische vormen van materiaal op een hele ambachtelijke, esthetische manier zien in mijn beeldend werk. Glanzende vlakken, organische plooien, schijnbaar bewegende en toch stagnerende vormen van hard materiaal komen steeds terug in mijn werk en contrasteren met roest, afgebladderde verf of gebruikssporen.

Werk

Bio

Kira Fröse studeerde beeldende kunst (beeldhouwkunst) aan AKI ArtEZ in Enschede, Nederland. Kira woont en werkt in Rotterdam. Haar werk zijn voornamelijk sculpturen en installaties en haar materialenpalet omvat (maar is niet beperkt tot) keramiek, gips, glas, textiel, plastic en hout. Op dit moment werkt Kira aan haar keramische serie 'Litter Lemon' - een 60-delige serie gebaseerd op afval dat op straat wordt gevonden.

De keuze van Kira Fröse

Lisa Blaauwbroek

Lisa Blauwbroek is op dit moment bezig met een serie tekeningen om de horeca in Rotterdam te steunen. Elke dag maakt zij een tekening van een gerecht wat ze graag zou willen eten die dag, en vraagt aan haar volgers op sociale media om het voor haar te bestellen bij een horecagelegenheid in Rotterdam. Alle tekeningen worden na de lockdown tentoongesteld en kunnen worden opgehaald worden door hen die Lisa's eetlust hebben gestild. Ik vind dit project ontzettend sterk.