Stuur een bericht aan Herman Helle

Stuur een bericht aan
Herman Helle

Herman Helle

Mijn werk gaat alle kanten op: schetsen, theater, video, kiekjes, installaties, performance.
Waar gaat het over? Van alles. Wel opvallend vaak terugkerende thema’s: de kwetsbaarheid van alles wat ons dierbaar is, en een enorm plezier in toeval.


Uiteindelijk vindt het meestal pas een uiteindelijke vorm in de voorstellingen van Hotel Modern, de multidisciplinaire theatergroep waarvan ik deel uitmaak. Die vorm bestaat (meestal, niet altijd) uit een miniatuurwereld op toneel, waarin we met camera’s ronddwalen; de beelden projecteren we op groot scherm.
Het is erg bevredigend en stimulerend om mijn werk een verbintenis aan te zien gaan met dat van de andere leden van de groep, en van de vele andere (beeldende- en anderszins-) kunstenaars en componisten met wie we samenwerken.

Werk

Bio

Herman Helle (1953) studeerde even kunstgeschiedenis (RU Utrecht) en kunst (WdK).
Hij zwierf door de kunsten: hij speelde trompet bij de Koninklijke Landmacht, trombone bij het Jozef Kip Quartet, hij bouwde architectuurmaquettes, exposeerde her en der, was rabiate weerman bij StadsTV, en landde uiteindelijk in 1996 bij Theatergroep Hotel modern, waar hij al zijn eieren kwijt kon. Sindsdien reizen de voorstellingen, die Pauline Kalker, Arlène Hoornweg en Herman samen maken, de hele bekende wereld over.